Читайте нас в соціальних мережах

Ріжуть дерева і збирають гроші: на Тернопільщині лісники створили незаконну схему збагачення

П'ятниця, 31 липня 2020 16:34
Після повеней на території Західної України усі в один голос заговорили, що трагедія сталася через безконтрольні та масові вирубки дерев та вивіз їх за кордон.

Ніби то посилили перевірки у лісгоспах, ніби то когось оштрафували. Та схоже "чорні лісоруби" на Тернопільщині не бояться ні потопів, ні законів і продовжують далі свої кримінальні справи. 

Тернополяни вже писали, як нещодавно, Кременецький лісгосп очолив Павло Штиник, якого звільнили за незаконні вирубки на Монастирищині.

Напевно таке реально тільки в Україні. Чиновника, якого у травні цього року звільнили за незаконні вирубки лісу у Монастириському районі, днями очолює лісгосп у Кременецькому. Та на нашу скромну думку, від перестановки доданків, сума як то кажуть не зміниться. 

Отже, 23 липня відбулося представлення нового керівника Кременецького лісгоспу.

Сьогодні з'явилася інформація про те, що Борщівські лісівники протестують проти нового керівника та розповіли про "схеми" збагачення на незаконній вирубці дерев обласного начальства.

Чортківське державне лісове господарство, до складу якого входять також Борщівське лісництво, Більче-Золотецьке лісництво, Наддністрянське лісництво та Скала-Подільське лісництво, 18 березня отримало нового керівника. т.в.о. директора.

На засіданні колектив повідомили, що їхнім новим директором (поки що з приставкою «т.в.о.») призначено Юрія Кравця, хоча наказ про призначення на підприємстві ніхто не залишив.

На думку колективу лісгоспу, призначення Юрія Кравця приховано готувалось заздалегідь, а виконувалось з неабияким поспіхом.

А керує цим всім головний лісник Тернопільщини Олег Яремко, якого до речі на нещодавній сесії мали звільнити, та у депутатів не вистачило часу на дане питання. 

6 липня о 10-ій годині розпочалося чергове засідання сесії Тернопільської обласної ради. 

За даними активістів, крім інших важливих питань, депутати будуть розглядати і пропозицію звільнення з займаної посади начальника Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України Яремка Олега Павловича. 

І нарешті ще один чудовий епізод у лісничій галузі Тернопільщини, який ще раз говорить про повну безкарність, безвідповідальність та вседозволенність лісників. 

Мова піде про Крису Ігора Тарасовича, який сьогодні працює головним лісничим Бучацького лісгоспу. За словами місцевих жителів чоловік претендує на посаду керівника лісгоспу, адже має на те вагомі причини - кримінальні справи та розслідування за розтрату 800 тисяч гривень.

Чим не повід, правда винну його поки не доведено, він взагалі поки що навіть не підозрюваний у даній справі, хоча сама справа є. 

Але, щоб не створювати соціальної напруги то Крису Ігора Тарасовича за надійною схемою перевели з Кременецького лісгоспу, де він фігурує по криміналу,  у Бучацький. 

Про усі його досягнення на посаді лісника можна почитати на сайті обласного управління лісового та мисливського господарства.

Або ж в ухвалах суду - фото нижче в галереї. 

Правда, сам Ігор Тарасович не переживає, бо стверджує поміж своїх, що з прокуратурою усе вирішив так само як і з Олегом Яремком, який завбачливо перевів лісничого з Кременецького у Бучацький район, від гріха як то кажуть подалі. 

Ну що ж Бог їм суддя, та ще у нашій області маємо надію залишилися чесні правоохоронці та прокурори, які зацікавлятьтя як то так лісники яких звільняють за розкрадання  майна та лісу і далі працюють на тих же посадах тільки в інших районах. 

Прокурор Тернопільської області Петро Бойко на прес-конференції 30 липня прокоментував дані події та відзначив, що прокуратура не може впливати на кадрові рішення у лісгоспах краю, та якщо будуть звернення по незаконній діяльності лісників Тернопільщини, то по кожному факту обов'язково здійснять перевірку і всі отримають заслужену нагороду за свої діяння. 

"Чи нормально це, що лісник якого звільнено за розкрадання лісу і далі працює на такій же посаді тільки в іншому районі, це кадрове рішення керівника лісгоспу, треба тут розбиратися чому так, до того ж має бути рішення суду, що дана особа приміром не може займати такі посади, в даному випадку працювати лісником, - прокоментував Петро Бойко. - Але якщо у нас будуть звернення звичайно ми будемо проводити перевірки". 

На запитання чи є звернення і чи є відкритті справи по головному ліснику Тернопільщини Олегу Яремку, прокурор відзначив, що це є таємниця і він не може надати таку інформацію. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ