Читайте нас в соціальних мережах

Борщівські лісівники протестують проти нового керівника та розповіли про "схеми" обласного начальства

П'ятниця, 31 липня 2020 14:45
Чортківське державне лісове господарство, до складу якого входять також Борщівське лісництво, Більче-Золотецьке лісництво, Наддністрянське лісництво та Скала-Подільське лісництво, 18 березня отримало нового керівника. т.в.о. директора.

Згідно з наказом Державного агентства лісових ресурсів України (№124-к), призначили Юрія Кравця. Втім того ж дня працівники Чортківського лісгоспу надіслали листа голові Державного агентства лісових ресурсів України із проханням розібратись, чи це призначення відбулось у рамках законодавства України, пише "Звістка".

З огляду на інформацію у листі, попри заборону зібрання більше 10 людей у зв’язку з карантином, усним розпорядженням першого заступника начальника Тернопільського ОУЛМГ І. М. Приймачука колектив Чортківського лісгоспу скликали на невиробничу нараду під приводом проведення інвентаризації залишків лісопродукції на складах підрозділів. На скликанні були присутні лісничі та спеціалісти апарату лісгоспу.

116361745 2682927638586834 8081850955564659722 n

На засіданні колектив повідомили, що їхнім новим директором (поки що з приставкою «т.в.о.») призначено Юрія Кравця, хоча наказ про призначення на підприємстві ніхто не залишив. На думку колективу лісгоспу, призначення Юрія Кравця приховано готувалось заздалегідь, а виконувалось з неабияким поспіхом.

У зв’язку з цим колектив не сприймає нове призначення і буде вдаватися до акції непокори. Тому прийнято колективне рішення звернутись до президента та прем’єр-міністра України, голови Тернопільської ОДА, голови Тернопільської облради з метою перегляду призначення Юрія Кравця на посаду директора Чортківського лісгоспу.

Один із працівників державного підприємства "Чортківське лісове господарство" разом з колегами виступив категорично проти такого призначення: "Директора лісгоспу Фреяка В. Й. висунув одностайно весь колектив лісгоспу в 2014 році після директора лісгоспу Кільчицького М.П. Фреяк працював в нашому лісгоспі з 1997 року на посаді лісничого Заліщицького лісництва, отож колектив його знав, і йому довіряв".

s21265285

Колишній директор ДП «Чортківський лісгосп» Василь Фреяк

За його словами, контракт в нього закінчився наприкінці 2019-го. Начальник управління п. Яремко не хотів погодити продовження контракту. 

"Фреяк опирався цьому. Тому прийшла така "розплата": нас, лісничих і головних спеціалістів лісгоспу, під приводом того, що повинна проводитись інвентаризація залишків лісопродукції, зібрали в конторі лісгоспу на нараду представники управління - головний лісничий управління п.Приймачук І. М. і начальник відділу переробки деревини управління п.Кравець Ю. М., та зовсім несподівано оприлюднили наказ про призначення тимчасово виконуючого обов'язки директора Чортківського лісгоспу Кравця Ю. М., а Фреяка - заступником, бо п.Кравець - висококласний спеціаліст і має вивести лісгосп з "кризи", - розповідає чоловік.

Продовжує, що працівники ситуацію зрозуміли по-своєму. Ззвільнення Фреяка В. Й. та одночасне призначення 28-річного "спеціаліста" Кравця Ю. М. - це поставити лісгосп на "схеми" начальника управління.

"Якщо я перелічу всіх звільнених ним працівників із 10-20-30-річним стажем роботи, то вийде досить великий список. Фактично, наш "бунт" підтримали багато лісоводів області",- написав лісівник з Борщівщини.

Лісники написали звернення до голови Державного агентства лісового та мисливського господарства Заблоцького А. В, голови Тернопільської ОДА, голови Тернопільської обласної ради, народним депутатам України. 

"Яремко О.П. вже більше 15 років працює на керівних посадах в Тернопільському обласному управлінні, але так, і не зрозумів суті ведення лісового господарства, однак добре навчився, як використовуючи своє службове становище, будувати схеми по витягуванню коштів з підконтрольних йому підприємств так і з споживачів деревини. За невиконання своїх «планів» шантажує керівників. Продаж деревини через Агропромислову біржу дає додатково йому збагачуватись. На основні торги виставляється не весь об’єм деревини. Для клієнтів, які вигідні йому (тому, що приходять з відкатами) проводять додаткові спеціальні аукціони, де визначені переможці в ручному режимі, тому ці фірми не мають проблем, ні з цінами, ні з об’ємом закупівлі", - йдеться у зверненні.

s09498668

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко

Керівники лісогосподарських підприємств намагалися протистояти начальнику управління, але Яремко О.П. не може ніяк зрозуміти що координація роботи лісгоспів не має нічого спільного з постійним втручанням в їх роботу. Тому на сьогоднішній день немає чотирьох керівників лісогосподарських підприємств. У них закінчились контракти і люди залишили роботу, щоб тільки не виконувати протиправні, незаконні вказівки начальника управління."

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ