Читайте нас в соціальних мережах

Керівника Хмельницької єпархії УПЦ МП звільнили через скандал з побиттям військовослужбовця у храмі

Вівторок, 04 квітня 2023 10:00
Митрополит Онуфрій звільнив керівника Хмельницької єпархії УПЦ МП після скандалу у храмі.

Згідно з офіційним повідомленням, митрополит Антоній Фіалко був відсторонений від керування єпархією та направлений на спокій.

Новим керівником Хмельницької  єпархії став архієпископ Віктор Коцаба. Раніше він займав посаду вікарія Київської Митрополії.

Нагадаємо, днями у мережі з'явилося відео, як в одному з хмельницьких храмів попи московського патріархату били військового Артура Ананьєва. Інцидент швидко набув розголосу та викликав неабияке обурення у суспільстві.

Відомо, що доброволець завітав у храм московського патріархату, щоб спитати "скільки ще військових має померти, щоб мп не було на території України".  Перепалка закінчилась штовханиною.

Слідчі відкрили кримінальне провадження щодо священника за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України – "Хуліганство". До слова, на військового також склали протокол за дрібне хуліганство.

Мер міста Олександр Семчишин заявив що ті, хто бив захисника, мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності, а патрульних, які склали протокол на військового, мають звільнити.

Депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик, який поширив відео побиття у мережі, згодом повідомив, що люди змусили московських попів відати ключі від храму. 

"Хмельничани одноголосно прийняли рішення про перехід собору в Православної Церкви України. Сьогодні в соборі пролунає вперше українська молитва, за українських воїнів – захисників держави!", написав він у "Фейсбуці".

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ