Читайте нас в соціальних мережах

Жодних допитів студентів у ТНПУ не проводили, - офіційний коментар СБУ у Тернопільській області

Вівторок, 03 січня 2023 11:32
В управлінні Служби безпеки України у Тернопільській області розповіли "Тернополянам", що жодних допитів студентів Тернопільського національного педагогічного університету перед виборами ректора, не проводили. 

Нагадаємо, на 22 грудня 2022 року у ТНПУ оголосили вибори ректора. 

Головними кандидатами та конкурентами на виборах виявилися діючий ректор Богдан Буяк та декан історичного факультетк ТНПУ Володимир Місько. 

Перед 22 груднем ряд тернопільських інтернет - видань опублікували інформацію, що в ТНПУ працівники СБУ проводять допити студентів через ніби то спробу підкупу одним із кандидатів - мова йшла про ніби то підкуп студентів на свою користь Володимиром Міськом. 

Початковим ресурсом, який опублікував дану статтю, стало онлайн-видання, яке пов'язують з колишнім секретарем Тернопільської міської ради Ігорем Турським, редактором видання є особа в минулому з наркотичною залежністю. 

Крім того, самі ж студенти тоді заявили, що на них здійснюють тиск окремі викладачі, а за інформацією "Тернополян", СБУ у ТНПУ викликала одна із викладачок, яка свого часу захищала дисертацію в діючого ректора Богдана Буяка і чоловік якої і є діючим працівником Служби безпеки України у Тернопільській області. 

Що ж, вибори з другого разу таки відбулися, перемогу отримав діючий ректор Богдан Буяк, а "Тернополяни" звернулися за коментарем до СБУ щодо допитів студентів. 

"Інформуємо, що співробітники Управління допитів студентів щодо підкупу одним із кандидатів на виборах ректора ТНПУ не проводили. Відповідно до Кримінального процесуального кодексу України допит є слідчою (розшуковою) дією і проводиться лише в рамках кримінального провадження. УСБУ у Тернопільській області в Єдиний реєстр досудового розслідування такі відомості не вносилися", - прокоментував ситуацію начальник управління СБУ в Тернопільській області Василь Дем'янчук. 

323531058 1602004010220589 4873195115510051611 n

Додати коментар