Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі студенти скаржаться, що викладачі змушують їх голосувати за кандидата в ректори Богдана Буяка

Середа, 21 грудня 2022 16:59
Студенти Тернопільського національного педагогічного університету публічно заявляють, що сьогодні викладачі змушують їх на прийдешніх виборах ректора голосувати за кандидата  - діючого керівника Богдана Буяка. 

Про це йдеться у спільній заяві Студентського Активу Тнпу Ім.В.Гнатюка.

"Ми, студенти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, вперше за час навчання і, мабуть, вперше за історію існування нашого закладу освіти, зазнаємо тиску збоку окремих викладачів, завідувачів кафедр, заступників деканів. Вони, використовуючи своє службове становище, змушують нас голосувати за кандидата в ректори університету Богдана Буяка. Наполегливо телефонують, викликають на розмови, погрожують, хочуть вселити страх, - йдеться у дописі студентів ТНПУ.За сфабрикованою заявою представники Служби безпеки України проводять опитування та тиснуть на студентів. У соцмережах застосовують брудні технології, принижуючи нашу гідність та честь університетської спільноти".

Водночас за словами слухачів ТНПУ, студентський декан фізико-математичного факультету Денис Сокотов, двоюрідний племінник Богдана Буяка, який, крім того, призначений до складу виборчої комісії, шантажує студентів різних факультетів (про цей факт є звернення в поліцію).

321559927 507110774575275 7544642681493671853 n

"Студентство університету завжди демонструвало волелюбність, самостійність, рішучість. Принципи доброчесності є засадничими в нашій молодіжній спільноті. Ми завжди були в авангарді суспільних зрушень, відстоювали демократичні цінності. Маємо свою позицію – кожен різну, але вважаємо, що тиснути на нас академічно не доброчесно. Ми просимо про повагу і захист наших прав в тих досвідчених колег, які залишаються вірні морально-етичним принципам. Не будьте байдужими. Залишайтеся патріотами рідного університету! Нам потрібна Ваша підтримка! Розпочинаємо збір підписів до Міністерства освіти і науки про захист наших прав і свобод", - підсумували студенти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Нагадаємо, "Тернополяни" писали, що Оголосили вибори ректора у Тернопільському педагогічному університеті.

Натомість на деяких інтернет-ресурсах Тернопільщини днями була опублікована інформація, що СБУ допитує студентів ТНПУ, бо їх змушують голосувати за кандидата на посаду ректора - Володимира Міська. 

Вибори ректора ТНПУ мають відбутися завтра - 22 грудня. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Саша 21.12.2022, 19:49
Там помилка, Дініска - студдекан, в заяві видно.
Скарга
+1 #1 Марія 21.12.2022, 19:01
Ну декан фізмату Гром'як, а не Сокотов.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ