Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі поліція відкрила кримінальну справу щодо депутатки, яка виступила проти московського патріархату

Понеділок, 19 вересня 2022 17:06
Кримінальне провадження за статтею 161 - порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками відкрили у поліції Тернопільщини щодо депутатки Тернопільської міської ради від партії "ЄС" Мар'яни Юрик-Том'як. 

Про це жінка розповіла сьогодні на власній сторінці в Інстаграм, повідомивши, що 19 вересня зранку її викликали на допит. 

"На мене відкрили кримінальну справу за пости у Фейсбуці щодо шабашу московського патріархату на Тернопільщині. Тільки що в мене був допит у поліції. Захищала я себе сама, без адвоката поки що. Подивимося, що буде дальше з цією справою, але скажу вам все веселіше і веселіше стає", - відзначила Мар'яна Юрик-Том'як. 

До слова, жодних постів на сторінці у Мар'яни проти мп ми не знайшли, але найімовірніше жінка їх стерла, та очевидно поліція встигла їх задокументувати. 

Крім того, на сторінці у Фейсбук в Мар'яни є критичні матеріали щодо діяльності правлячої партії "Слуги народу" та президента України Володимира Зеленського.

Довідково, стаття, за якою обвинувачують Мар'яну, передбачає покарання - штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. 

Нагадаємо, "Тернополяни" неодноразово писали про славнозвісну прощу мп, яка наприкінці серпня стартувала у Кам'янці-Подільському, Хмельницької області і 5 тисяч вірян пішки дійшли до міста Почаїв, що на Тернопільщині. 

До пекла, там ваше місце: ходу прихильників московської православної церкви не пустили у Підволочиськ (відео)

Бугаї з іконами: колону прихильників "русского мира" на Тернопільщині очолив полковник поліції (фото, відео)

Це неконтрольована маса: Труш назвав провокацією ходу прихильників мп до Почаєва (відео) 

Учасники скандальної ходи московського патріархату не затримались в Почаївській лаврі: "Мали іншу мету".

Прихильники "руского міра", які йшли колоною до Почаєва, жорстоко побили ветерана війни.

"Московський патріархат вбиває", – у Тернополі мітингують проти російської церкви (відео).

Рішення, на яке чекала Тернопільщина: депутати облради просять керівництво держави заборонити московський патріархат.

Почаївську лавру віддадуть у безоплатне користування Православній Церкві України.

1

Додати коментар