Читайте нас в соціальних мережах

Це неконтрольована маса: Труш назвав провокацією ходу прихильників мп до Почаєва (відео)

Четвер, 25 серпня 2022 16:00
В ефірі радіо "Roks" голова Тернопільської обласної військової адміністрації прокоментував ситуацію з багатотисячною пішою ходою прихильників московського патріархату до Почаєва. 

Нагадаємо, "Тернополяни" неодноразово писали про тисячі вірян мп, які з Кам'янця - Подільського, що на Хмельниччині, пішки, з дітьми на руках, з іконами вирушили до Почаєва, що на Тернопільщині. 

Місцеві священники та прихожани просили усіх прийняти міри, щоб зупинити орду, та на жаль, мешканцям Тернопільщини довелося самотужки виганяти московських прихильників з Вишнівця, Підволочиська та Волочиська. 

Влада публічно не коментувала дану ситуацію, аж до сьогодні - 25 серпня. 

"Це ж московський патріархат, там ця хода, що йде, там те ж були задіяні багато сил, це одна із частини провокації, це як на моє розуміння, - зауважив Володимир Труш, голова Тернопільської ОВА. - Я готовий це розказувати, доказувати, тому що якщо ми беремо свідомість українців, то коли ми попросили греко-католиків в Зарваниці провести прощу в спокійному режимі, з мінімальним залученням людей, з мінімально відкритими об'єктами на вулиці, тобто було проведено все нормально в храмі, у церкві, ми сіли проговорили це, вони нас почули. Не треба було для них жодних документів, ми питали, може треба рішення ради оборони, вони казали - ні, ми розуміємо, в країні ж війна, ми те ж переживаємо за своїх людей, які приходять молитися. І коли ми приймаємо рішення ради оброни - заборонити всі майже заходи, обмежити максимально масові заходи, і тут колона з 5 тисячами людей вийшовши з Хмельниичини, напередодні 24 серпня Дня Незалежності у час підвищеного рівня небезпеки".

За словами Володимира Труша, ніхто з владик даний похід не благословляв, віряни йшли ніби то без триколора, і їх виловлювали вчора по полях на Тернопільщині, а вони продовжували бігти в обхід.

"Ну на рахунок триколора, я не буду казати фейк чи ні, я не був у Хмельницькій області, я не бачив, але точно можу сказати, що на Тернопільщині вони вже йшли без тих триколорів, якщо вони і були, хоча вони доказували, що було накладення їхньої білої і синьої ленточки там було написано - "Спаси і сохрани", ще якісь речі. Я розумію, що це можна підтягнути. І повірте, я не виправдовую це, я засуджую, і висновки будуть зроблені величезні. Вчора ми мали багато там різних таких подій, замість того, щоб зосередитися на іншій роботі, ми полями цих 5 тисяч людей виловлювали, вони там полями бігли на прорив, це некотрольована маса. Онуфрій відмовився, він сказав, що він не благословляв цієї ходи. Хмельницький, Кам'янець-Подільський владика сказав, що він не благословляв, мовляв люди самі зібралися йти. Ну нехай оті 5 тисяч, я не буду казати поганих слів, нехай зроблять висновки, якщо за них зараз ніхто не бере на себе відповідальність. Є межа терпіння, і є межа балансу, де можна збалансувати, а коли воно вже не балансується, то його вже навіть пробувати неважливо. Відповідні рішення по цьому будуть прийняті на сесії Тернопільської обласної ради, яка відбудеться завтра", - наголосив Володимир Труш. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар