Читайте нас в соціальних мережах

Учасники скандальної ходи московського патріархату не затримались в Почаївській лаврі: "Мали іншу мету"

Понеділок, 29 серпня 2022 11:00
Значна частина учасників хресної дороги московського патріархату, не дочекавшись свята Успіння Богородиці, повернулись додому.

Про це розповів у "Фейсбуці" священник ПЦУ Віктор Мартиненко. За його словами, вони не залишились, бо вочевидь мали іншу мету.

"Кажуть люди з Почаїва, що значна частина "крєстоходцев", які з банерами та портретами царя прийшли позавчора у святу Лавру, не дочекавшись Успіння поверталися додому. Що ж "подвиг" звершено, картинку створено – і квітка", – написав отець.

Священник вважає, що російська релігія з кожним днем дедалі більше віддаляється від християнства та перетворюється на секту.

"Нинішні багатотисячні марші з банерами, кричалками та портретами царів – підміна і доволі сумнівна духовна практика", – додав Віктор Мартиненко.

Нагадаємо, що багатотисячна хода представників МП прямувала з Кам'янця-Подільського до Почаївської Лаври на Тернопіллі. Пройшов захід з численними скандалами, адже більшість мешканців краю переконані, що основною метою цієї події була підтримка так званого "руского міра". У багатьох містах та селах не хотіли пропускати колону, подекуди дійшло до бійок. В одній із сутичок постраждав ветеран українсько-російської війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До пекла, там ваше місце: ходу прихильників московської православної церкви не пустили у Підволочиськ (відео)

Бугаї з іконами: колону прихильників "русского мира" на Тернопільщині очолив полковник поліції (фото, відео)

Це неконтрольована маса: Труш назвав провокацією ходу прихильників мп до Почаєва (відео) 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ