Читайте нас в соціальних мережах

Бугаї з іконами: колону прихильників "русского мира" на Тернопільщині очолив полковник поліції (фото, відео)

Середа, 24 серпня 2022 18:30
Поки у Тернополі керівництво краю вдягнули вишиванки та співали гімн України, святкуючи 31-шу річницю Незалежності України, на теренах Тернопільської області рухається колона прихильників русского мира, а саме вірян московського патріархату. Боротися з ними доводиться самостійно - жителям краю. 

Більшість ніби то вірян - це молоді, здорові чоловіки, які беруть участь у традиційній щорічній прощі до Почаєва. 

Дану ситуацію у мережі Фейсбук озвучив православний священник зі Збаразького благочиння - Святослав Швець. 

За словами отця, вони зверталися до місцевої влади, щоб не допустити віруючих, та все довелося робити самим, адже очолював колону прихильників московського патріархату - полковник поліції з Хмельницької області - Данілков Юрій Дмитрович. 

У Вишнівці вірян мп не пропустили, як і сусіднього містечка Волочиськ, що на Хмельниччині.

"Жителі історичного Вишнівця, не пропустили орду призивателів "русского мира" рпц в У (упц мп), яка зухвало та цинічно демонструє свою зверхність до всього Українського та крокує, ставлячи у перші свої ряди, в прямому значенні, боєздатних паломників. Також зазначається, що в голові колони йшов полковник поліції Хмельницької області. Вишнівчани підтвердили вкотре власну гідність не зганьбивши пам'ять, знатних в історії, своїх предків, та якщо Українська влада й надалі допускатиме таку ганьбу і ці ходи, .."ну и.." пригощення "..шекаладками канешна.." російських вільно-полонених і т.п. , то терпець увірветься і народ почне чинити самосуд, під який підпаде й та частина влади, яка сприяє цьому безчинству", - написав отець Ігор Когут. 

Жителі Вишнівця самотужки розвернули колону прихильників мп та відправили їх на передову. 

Натомість, незрозуміло, хто ж все ж таки виступив організатором ходи, адже в Кам'янець-Подільській єпархії не беруть на себе відповідальність за організацію традиційного хресного ходу до Почаївської лаври.

Ще 15 серпня 2022 року в Кам'янці-Подільській єпархії повідомили, що участь у хресному ході до Почаївської лаври є особистим вибором паломника, а єпархія не може взяти на себе відповідальність за організацію паломницької подорожі у зв'язку з військовим становищем. Про це йдеться у зверненні митрополита Кам'янця-Подільського та Городоцького Феодора.

«Кам'янець-Подільська єпархія заявляє, що у зв'язку з військовим становищем у нашій країні вона не бере на себе відповідальності за проведення традиційної Хресної ходи до Почаївської Лаври», – заявив владика.

 

 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ