Читайте нас в соціальних мережах

"Московський патріархат вбиває", – у Тернополі мітингують проти російської церкви (відео)

П'ятниця, 26 серпня 2022 09:15
Вранці 26 серпня під стінами Тернопільської ОДА зібралися мітингувальники.

Активісти вважають, що московський патріархат – це прямий спонсор війни та просять заборонити російську церкву на території міста та області загалом.

На акцію протесту вийшло близько двох десятків людей.

"Я проти того, щоб в Тернополі та області існували всі церкви московського патріархату. Пройшло 6 місяців відколи почалася війна, а вони є.

Я не проти людей, які моляться, вірять в цю церкву, але й проти, щоб нас що-небудь пов'язувало з росією, країною-агресором, яка вбиває наших людей. Я розумію, що цей законопроєкт повинна прийняти Верховна Рада, але це можна якось вирішити на рівні міста, закрити цю церкву на період воєнних дій", – зазначила учасниця заходу.

Також активісти обурені багатотисячною пішою ходою вірян московського патріархату, яка нещодавно пройшла по території нашої області. Мітингувальники вказують на бездіяльність влади, яка не зупинила це дійство.

Нагадаємо, що попри заборону на масові заходи, близько п’яти тисяч паломників вирушили хресною ходою з Кам'янця-Подільського до Свято-Почаївської Успенської лаври в Почаєві.

Місцеві священники та прихожани просили владу вжити необхідні заходи, щоб зупинити орду, та на жаль, мешканцям Тернопільщини довелося самотужки виганяти московських прихильників з Вишнівця, Підволочиська та Волочиська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодь вимагає реакцію від голови Тернопільської ОВА на рашиську ходу у Почаїв

До пекла, там ваше місце: ходу прихильників московської православної церкви не пустили у Підволочиськ (відео)

Детальніше – у відеотрансляції "Файного міста":

1
ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #1 Bogdan 26.08.2022, 19:55
Гнати усіх попів російських Вбивць Українського Народу,А чому так А тому що Касапи-
Та КаЦапи,то не люди???
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ