Читайте нас в соціальних мережах

У сусідній з Тернопільською області судитимуть двох «кремлівських шанувальників»

Вівторок, 10 січня 2023 15:53
Агітували та підтримували агресію рф 56-річний львів’янин та 43-річна нікополька. Їх Служба безпеки України притягнула до відповідальності.

 

Заходи із припинення протиправної діяльності проводили контррозвідники та слідчі СБУ у Львівській області спільно з Львівським прикордонним загоном за процесуального керівництва Львівська обласна прокуратура.

Так, було встановлено, що житель Львова здійснював російську пропаганду впродовж тривалого часу. Відкрито виправдовував та прославляв злочинні дії російських військових, а також дискредитував ЗСУ.

«В одному з випадків зафіксовано, що зловмисник погрожував своєму проукраїнському знайомому розправою. На питання співрозмовника – «Вот, вопрос, если мы с тобой встретимся, ты в меня будешь стрелять?». Колаборант відповів досить  радикально: «Я клятву давал советскому союзу и служить буду советскому союзу. По-этому, я тебе уже сказал, даже не сомневайся», - розповідають в Управлінні СБ України у Львівській області.

Інша ж фігурантка – вимушена переселенка, яка ховаючись від ракетних ударів ворога прибула на Львівщину. Як зафіксували контррозвідники, з її боку були публічні висловлювання про необхідність окупації усієї території України - колаборантка тривалий час продовжувала вихваляти та підтримувати політику окупанта.

«На основі зібраного масиву доказової бази щодо протиправної діяльності та за результатами судово-лінгвістичної експертиз слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру у вчинені злочину за ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України», - інформують в СБУ.

Так, жительці Нікополя суд вже обрав запобіжний захід - тримання під вартою. Щодо іншого учасника кримінального провадження ще тривають додаткові слідчі дії.


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ