Читайте нас в соціальних мережах

Без електропостачання вже понад 800 населених пунктів Тернопільщини

Середа, 26 жовтня 2022 11:07
У зв'язку зі зниженням потужностей об'єктів живлення, сьогодні на Тернопільщині знову будуть застосовані аварійні відключення.

Станом на 10 годину 26 жовтня без світла залишились понад 800 населених пунктів. Про це повідомляє голова обласної військової адміністрації Володимир Труш.

За його словами, Тернопільщина перевищує визначені "Укренерго" норми споживання електроенергії.

"Через це, в режим економії переведено 51 600 кВт. Нагадую, що енергосистема країни зазнала значних руйнувань внаслідок ракетних обстрілів. Об'єкти, які генерують електропостачання, не витримують навантаження, тому "Укренерго" доводиться коригувати його екстрено, з огляду на роботу системи.

В Україні є одна енергосистема і Тернопільщина є її частиною. Відтак, чи буде баланс у споживанні та генеруванні електроенергії залежить від усіх областей нашої держави", – зазначив очільник ОВА.

Володимир Труш додає, що подачу світла відновлять, коли вистачатиме потужності.

"Зранку напруга падає і живлення не вистачає. "Укренерго" реагує на ситуацію миттєво. Це стосується, як питання відключення від електроенергії, так і його відновлення. Дякую за розуміння! Ми переживемо ці складні часи!", – наголосив голова обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, що жителів краю просять знизити споживання електроенергії у години ранкового та вечірнього піків – з 6 по 11:00 та з 17 по 23:00. Це зменшить ризик застосування обмежень.


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ