Читайте нас в соціальних мережах

Жахливий ремонт дороги за мільйон гривень: у Заліщиках викрили недобросовісних будівельників

П'ятниця, 24 травня 2024 13:55
Понад мільйон гривень збитків через неякісний ремонт дорожнього покриття зафіксували у Заліщиках.

Понад 1,2 млн грн збитків на ремонті дороги: поліцейські Тернопільщини скерували до суду обвинувальний акт щодо двох фігурантів

Відомо, що комунальне підприємство Заліщицької міської ради уклало договір з фігурантами про надання послуг. Підрядник – будівельна організація, зареєстрована у Тернопільському районі, – мала відремонтувати дорожнє покриття протяжністю 322 метри однієї із вулиць міста Заліщики.

Технічний нагляд за якістю виконаних робіт мав здійснювати підприємець з Чортківського району, у якого був наявний кваліфікаційний сертифікат інженера технічного нагляду.

«Замовник перерахував підряднику за послуги понад 1,7 млн грн. Проте будівельна організація провела ремонті роботи на об’єкті з порушенням будівельних норм. Це підтвердила проведена в рамках слідства судова будівельно-технічна експертиза. Водночас підприємець-інженер з технічного нагляду підписав акти приймання виконаних робіт, не впевнившись в їхній якості», - пояснили у поліції Тернопільської області.

Згідно з висновком експертизи, сума збитків, завдана комунальному підприємству, склала понад 1,2 млн грн.

«Зокрема директор будівельної організації виконав ремонт дорожнього покриття з порушенням будівельних норм, а інженер з технічного нагляду не проконтролював якість проведених робіт. У березні 2024 року слідчі поліції за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури повідомили їм про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України», - зазначили у поліції.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

444215869_765331465788494_7855887248672924526_n.jpg


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ