Читайте нас в соціальних мережах

Непокора суду та заколот під час війни: відома антиплагіаторка прокоментувала скандал щодо ректора ТНПУ

Понеділок, 25 березня 2024 14:48
Скандал довкола ректора ТНПУ Богдана Буяка прокоментувала знана викривачка плагіату посадовців Світлана Благодєтєлєва-Вовк.

Передісторія. Богдан Буяк більше не буде обіймати посаду ректора Тернопільського національного педагогічного університету. Таке рішення днями ухвалив Восьмий апеляційний адміністративний суд за позовом декана історичного факультету Володимира Міська. Нагадаємо, саме Місько склав конкуренцію Буяку на виборах ректора у грудні 2022 року. Після волевиявлення він заявив про численні порушення процедури та звернувся до суду. Відтак, після кількох місяців судової тяганини Восьмий апеляційний адміністративний суд таки визнав вибори недійсними та анулював призначення Буяка на посаду ректора. Та у педуніверситеті, схоже, вирішили начхати на Конституцію України і рішення суду. Богдан Буяк та його команда відверто брешуть, називаючи інформацію про судове рішення «фейком».

На такі нісенітниці вже відреагувала знана викривачка плагіату посадовців Світлана Благодєтєлєва-Вовк. Саме вона нещодавно підтвердила факти плагіату у роботах пана Буяка, через що він навіть отримав прізвисько «Доктор Копіпаст».

Світлана Благодєтєлєва-Вовк вважає, що колектив ТНПУ та Богдан Буяк, ігноруючи рішення суду, підривають основи конституційного устрою та не визнають рішення судової влади. Про це вона розповіла «Тернополянам».

– Це поведінка, яка демонструє нігілізм щодо рішення суду. Пан Буяк зараз створює дуже негативний прецедент непокори судовій владі. Давайте тоді всі, кому не подобається рішення суду, будемо його ігнорувати?! І не просто ігнорувати, а називати його фейковим, налаштовувати весь колектив проти одного з головних державних органів. Зараз вся країна спостерігає у діях Богдана Буяка непокору суду, заколот у колективі, хаос під час війни та абсолютно неадекватну поведінку,– наголосила голова громадської організації «Точка росту: освіта і наука» та координаторка антиплагіатної ініціативи «Дисергейт» Світлана Благодєтєлєва-Вовк.

Вона вважає, що справою Богдана Буяка повинна негайно зайнятися Служба безпеки України, а Міністерство освіти і науки України має відсторонити Буяка з посади ректора.

– Ця ситуація є наслідком особистої недоброчесності Богдана Буяка, зокрема академічної. Такі люди не мають принципів і готові на все, щоб втриматися на посаді. Вони є прикладом негативного відбору управлінських кадрів в освіті. МОН має розірвати контракт з Буяком. Викритий плагіатор, ректор, який підлаштовує тендери під своїх родичів… Такі люди не можуть не те, що керувати університетом, а навіть невеликими групами людей. Абсолютно неетична поведінка, – зазначила Світлана Благодєтєлєва-Вовк.

Громадська діячка також зауважила, що така ситуація свідчить про те, що варто починати «очищення» в освіті та науці від недоброчесних лідерів.

– Такі як Буяк підривають наш конституційний устрій, загрожують нашій безпеці, знищують освіту своєю брехнею. Назвати рішення суду фейком – це вперше в історії України. Він перейшов усі «червоні стрічки». Богдан Буяк давно переходив ці стрічки, але чомусь його вчасно не зупинили, – підсумувала  Світлана Благодєтєлєва-Вовк.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+2 #40 волонтерка 28.03.2024, 21:46
Ооооо волонтерський центр згадали! Я на власні очі бачила, як Буяк ящиками мандарини крав, а Каплун кожного дня торбинки з центру додому носив. Ви уявляєте з волонтерського центру забирати яблука, сметану, тушонки... Це для мене було просто дико... А ще я просто жахнулася, як Галина Буякова наказала усе в волонтерському ццентрі поховати, а потім воно дивним чином зникло. Куди? Знає тіль ки Буяк і Каплун. Боже, якто їм не встидно? Гнати їх в три чорти!
Скарга
+7 #39 Аналітик 27.03.2024, 23:04
Нема вже ббб, він не власник собі, там керує Галюся Буяк, от хто все почав, от хто не дозволив виборам пройти спокійно і без бруду!
От хто звільнив багатьох професіоналів руками ббб
От хто зараз колотить це все!
Коли буяк сьогодні говорить одне, а потім їде додому, і вже на наступний день все по іншому! Бо так Галюся сказала(
Люди добрі, там все могло бути по іншому, спокійно, демократично!
Розійшлися би як справжні мужики, але ні. Той хто під спідницею в Галюся думає і поступає як баба!
Накипіло за всім спостерігати, наш тнпу вже на дні через «двох баранів які на містку не могли розійтись!»
Скарга
+7 #38 Випускниця-істор. 27.03.2024, 22:24
Про що тут говорити?!?
Сьогодні сумна картина-пан ректор спустився в коментарі усіх соц.мереж, живе лише однією злобою та помстою!!! Коли стаття одного змісту-він,як впаравний аналітик,перево дить центри на інших людей, ЗВО, формує списки, створює петиціі, які заставляє підписувати, а всі що??-просто йдуть і підписуюють!
Чому ж ви не створювали зборів коли виграли суд де всіх обманули, що не знаєте чим займається ваш рідний брат та все інше… чуму так? Сміх тай годі… Зберіть, розкажіть буде про що)
Розкажіть про хабарі у заліковки по 200грн роками про які знали всі) і пан Кравець перший!!!
Чому ж ви жодного разу не подякували Міську, що зробив такий історичний факультет, який уже був в пропасті хабарів, а після П.Олексіївця (за нього всі поступали і всі знають як)) тепер один з найкращих з матеріальною базою, ремонтами, а тільки одне що знаєте «гаражі», то вже не смішно навіть!
Одне дивно, що всі мовчать, мон і т.п. А Кравець, вам не боляче все то бачити???
Мудрі люди мовчать, а решта чубиться, і з боку дивитися сумно на це, але і ті що вас кришують не вічні (зе команда на виході)…
Зупиніться пане Б..,бо лють скоро задусить
Скарга
+8 #37 Юрій, член 27.03.2024, 16:15
Галя Буяк не палися і не відгавкуйся. Я з тих сотень членів колективу, які в перших годин бачили як створювався Волонтерський центр. Буяк ховався, його не було. Інші члени колективу його починали і підприємці і небайдужі тернополяни. А Буяки ховалися від криміналу, то відомі факти, аж на третій день виліз з підвалу і прийшов в університет з подушками. Те що він має мільйон фотографій з сітками не значить що він має відношення до волонтерського центру. Люди все памʼятають, може бояться його, але не поважають і знають що він сцикун
Скарга
+3 #36 Волонтерка в тнпу 27.03.2024, 15:25
Михайло, який там центр? Де перші дні всі пахали пліч оп пліч, а потім розкрадали все з того центру, як каплун пакети виносив кожен день, я працювала там з першого дня, а коли заговорила про бардак який там почався, мене попросили піти(
Скарга
-8 #35 Михайло 27.03.2024, 15:18
Член Юрій, чи Юрій член, а ти де був в перші дні війни…знаю точно, що Буяк в перші дні розгортав Волонтерський центр в педагогічному , розвозив харчування по блок постах, зранку допізна був в універі. А сцикун ти , коли як «член» підписуєш свої ботівські брехливі повідомлення.
Скарга
+9 #34 Юрій, член 27.03.2024, 13:19
Буяк вже заднім числом пішов в відпустку. Знов підробляє документи, сам ходив на роботу, проводив офіційні заходи, а тепер втік в кущі точно так як в перші дні війни сховався в підвал, сцикун
Скарга
+8 #33 Нічого не розумію 27.03.2024, 10:26
Закон України Про вищу освіту, Ст. 36.3: "До складу вченої ради закладу вищої освіти входять за посадами керівник закладу вищої освіти ..."А керівник відсторонений? На підставі якої статті закону п. Буяк є членом вченої ради?
Скарга
+8 #32 Викладач 27.03.2024, 10:20
Сьогодні з сайту університету про засідання вченої ради 26.03.2024: "Резюмуючи доповіді, ректор ТНПУ Богдан Буяк підкреслив важливість колективної роботи всієї університетсько ї спільноти". МОН, ти де? То він ректор чи відсторонений? А вчорашні рішення ради легітимні?
Скарга
+9 #31 Головний корпус 27.03.2024, 09:33
Бо ця наволоч буде прикриватися людьми, робити з себе жертву що всі погані а він хороший! Буяк вже стільки каси лишив в усіх судових процесах, що він зубами за це крісло триматися буде!
Скарга
+11 #30 Нічого не розумію 27.03.2024, 07:32
Якщо підписує накази пані Дробик, то чому вчора пан Буяк проводив засідання вченої ради та позавчора проводив збори ректорату в статусі ректора? Це якісь подвійні ігри?
Скарга
+10 #29 Працівник 26.03.2024, 21:11
Офіційним т.в.о. ректора призначено першого проректора Надію Дробик. Саме вона сьогодні підписувала всі накази (від імені ректора). Богдан Буяк наразі лишається головою вченої ради університету. Про це ніхто не говорить і не пише на сайті закладу, що є порушенням
Скарга
+11 #28 ч. труд. колективу 26.03.2024, 19:33
Сьогодні до мене зателефонував Іван Григорович Каплун, і сказав, що за вказівки ректора Буяка, завтра я маю прийти обовʼязково і підписатися у зверненні! Ті хто не прийдуть на збори трудового колективу, попадуть під жорстокі санкції((
Скарга
+10 #27 Головний корпус 26.03.2024, 14:45
Зі статті: "Пан Буяк зараз створює дуже негативний прецедент непокори судовій владі".
Скарга
+6 #26 Головний корпус 26.03.2024, 14:42
28 березня 2024 року о 14.30 в актовій залі ТНПУ з ініціативи профкому працівників Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка (протокол № 2 від 25.03.24 р.) відбудуться збори трудового колективу.
Порядок денний:
1. Про ситуацію, що склалася в університеті після виборів ректора 2022 року.
2. Обговорення та прийняття звернення трудового колективу університету до засновника – МОН України та інших державних органів стосовно рішення Восьмого апеляційного суду.
Скарга
+5 #25 Викладач 26.03.2024, 14:02
Є інформація, що буяк дав доручення зібрати трудовий колектив університету де буде просити підтримку у викладачів щоб ті його підтримали!
Це добровільно примусово? Чи хто відмовиться його завтра виженуть з роботи?
Скарга
+11 #24 Студент 26.03.2024, 14:00
Сьогодні до мене як старости звернувся декан, і в наказовому тоні сказав щоб ми підписали лист в підтримку Буяка Б. Б від імені студентів факультету, багато з нас були обурені що їх хочуть залучити до того бруду який є навколо нашого університету! В мене є записана розмова з деканом
Скарга
-5 #23 Роман 26.03.2024, 12:36
Міськові що гаражів вже замало, що накрав у тернополян і вже хоче вкрасти державну землю педуніверситету ?
Скарга
+11 #22 Тетяна, іняз 26.03.2024, 11:42
Буяк - хабарник, то знають всі. Добре, що його нарешті вигнали, бо це найгірший спогад про рідний вуз. В нас на факультеті 10 років тому було досить тяжко вчитися. Але здавали все самі, без взяток. Тільки йому вдавалося збирати з кожного студента по 200 гривень за залік. Перед нашим випуском такса було 150. Сам з тої політології нічого не знав, тільки жартував, ржав, і вдавав що всім весело і смішно, клоун, досміявся
Скарга
-3 #21 Владислав 26.03.2024, 11:23
Кращих педагогів підготують в ЗУНУ???) Педагогічний навіть по маркетингу їх взуває) бо треба займатись своєю справою , а не щоб жаба дусила за успіхи інших
Скарга
-5 #20 Всеволод 26.03.2024, 11:20
Кравець лише сидів на ремонтах і здавав в оренду землю університету, яку тепер хоче забрати Місько , тому і рветься в ректори. А Буяк не дозволяє вкрасти державну землю , того його «мочать»
Скарга
+7 #19 Колишній викладач 26.03.2024, 10:52
Вивів із застою?!? Та що ж ви кажете?!? Колись студенти тут здобували нормальні знання! Зараз педагоги нічому не вчать! Лише ганяються за фейковими рейтингами!
Скарга
+5 #18 Данило 26.03.2024, 10:33
Та лишіть в спокої той пед…в інших універах все гладко і красиво? Зараз війна . Ворог лише один. Не час воювати між собою
Скарга
-3 #17 Матвій 26.03.2024, 10:24
Коли нема аргументів…то міськове ботівське падло переходить на особисті образи.
Скарга
-2 #16 Матвій 26.03.2024, 10:22
Та Кравець за 30 років того не зробив і близько, що зробив Буяк за 6… Він реально вивів універ з застою… тільки за Буяка універ стабільно перший в рейтингу педагогічних
Скарга
+5 #15 Віктор 26.03.2024, 09:19
Під кожною публікацію про пед університет одні і ті самі теми бо то пише Будяк і його ₴ката Галя, хто всрався ? Місько і 200 грн А сам нічтожний ректор Буяк просрав все що Кравець зробив за багато років. Того не пишуть
Скарга
-2 #14 Володимир 26.03.2024, 08:17
Переважно такі антиплагіатори і антикорупціонер и ніде не працюють , але можуть собі дозволити дорогу рекламу, щоб піаритись . Ясно, що за ними стоять кукловоди, які їх використають і викинуть потім як ганчірку
Скарга
+8 #13 Студент-філолог 26.03.2024, 08:10
Мені цікаво, хто буде наступним ректором. Невже плагіатор Гевко?
Скарга
-3 #12 Віка 26.03.2024, 07:57
Та вже всім відомо як «працюють» такі антиплагіатори і антикорупціонер и - або працюють на чиєсь замовлення, або наїжджають , а потім «доять» гроші з жертви, щоб відчепитися. Хто відчуває свою правоту - на таких аферистів не ведеться
Скарга
+9 #11 Викладач кафедри 26.03.2024, 07:55
Всі працівники університету в стресовому стані! Буяк бажає, щоби за його особисті гріхи відповідав весь трудовий колектив!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ