Читайте нас в соціальних мережах

Окупанти атакували об’єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях (фото)

Субота, 27 квітня 2024 09:58
Цієї ночі і під ранок, окупанти атакували об’єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях.

"На Прикарпатті ціллю став об’єкт критичної інфраструктури. Унаслідок удару виникла пожежа, до ліквідації якої були залучені відповідні служби.

На щастя, обійшлось без постраждалих.

Ворог не полишає спроб залякати нас та зруйнувати критичну інфраструктуру. Тому закликаю всіх жителів області реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Бережіть себе і свої близьких", - повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук. 

На Львівщині також є пошкодження. 

"Під час повітряної тривоги, яка тривала на Львівщині з 03:58 по 06:02, наша область пережила удар крилатими ракетами різного класу та аеробалістичними ракетами «кинджал». Три крилаті ракети воїни повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України збили. На жаль, є і влучання. Ворог атакував два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському та Червоноградському районах. На них почалися пожежі. Підрозділи ДСНС оперативно загасили загоряння. Є руйнування. Жертв, постраждалих, руйнувань житлової інфраструктури станом на цю годину на Львівщині немає. Системи життєзабезпечення області працюють у штатному режимі. Про аварійні відключення електроенергії наразі не йдеться. Але лише цієї ночі окупанти атакували об’єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях. Енергосистемі важко втримати баланс виробництва і споживання. Маємо допомогти. Щоб не довелося застосовувати погодинні відключення, будь ласка, не вмикайте енергоємні електроприлади з 19:00 до 22:00", - наголосив Максим Козицький, голова Львівської ОВА. 

На Дніпроперовщині також зафіксували значні пошкодження.

"Атаки ракетами, артилерією та безпілотниками: безпекова ситуація на Дніпропетровщині. Ранком регіон пережив чергову масовану ракетну атаку. А вночі та ввечері ворог цілив артилерією і безпілотниками. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області. Вранці Сили ППО знищили над областю 13 ракет – у Дніпровському, Криворізькому і Павлоградському районах. Та без наслідків не минулося. У Дніпровському та Криворізькому районах пошкоджені енергетичні об'єкти. Сталося кілька займань. Поранений 39-річний чоловік. Його госпіталізували в стані середньої тяжкості. Є перебої з водопостачанням на Криворіжжі. Ввечері та вночі агресор продовжував гатити по Нікопольщині. Тричі обстріляв район з артилерії та 4 рази вдарив БпЛА. Найбільше дісталося самому Нікополю. Постраждала 82-річна жінка. Оговтуватися буде вдома. Пошкоджені 7 п'ятиповерхівок, ринок, понад 10 магазинів, адмінбудівля, салон краси. Гучно було й у Червоногригорівській та Марганецькій громадах. В останній побите авто. Обстеження уражених територій триває. Через обстріли Марганецької громади, які сталися напередодні, без електропостачання залишилося 2 села. Це 600 абонентів. Фахівці лагодять мережі", - наголосили у Дніпропетровській ОВА. 

 

 

 

 

 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ