Читайте нас в соціальних мережах

Рада ветеранів Тернопільщини розпочала діяльність: які питання розглянули першими (фото)

Субота, 27 квітня 2024 09:00
Вчора, 26-го квітня, відбулося друге засідання ради ветеранів Тернопільщини.

Перше зібрання стосувалося створення ради, сьогодні ж було обговорено основні положення та обрано перші напрямки роботи.

Про це розповів голова “Тернопільської обласної профспілки УБД та військовослужбовців” Євген Степанов.

– Сьогодні було розглянуто шість питань, усі вони дуже важливі. Ми прийняли рішення підготувати звернення про створення соціальних стендів та сітілайтів для популяризації інформації про воїнів, вдячності їм суспільства та вшанування пам’яті полеглих захисників. Прийняли рішення скласти звернення стосовно проведення хвилини мовчання у місті кожного ранку. Узгодили створення звернення щодо ремонту Заліщицького обласного госпіталю інвалідів війни та реабілітованих тощо, – говорить Євген Степанов.

Між засіданнями ради ветеранів працюватиме новостворена робоча група, що складається з п’яти громадських активістів. Її завданням буде реалізація прийнятих під час засідань рішень ветеранської ради. 

Сьогодні було піднято багато питань, їх внесено в протокол. До наступного засідання ми повинні підготувати все необхідне та виконати завдання, які нам дала рада, – говорить член робочої групи Євген Степанов. Працюватимемо над підготовкою документів, проведенням зустрічей з головами ТОВА, районних рад та обласної, роботою над юридичними аспектами питань. Звернення ради ветеранів будуть сформовані і спрямовані в ті адміністративні служби чи структури, які відповідають за конкретно цю сферу. Тобто, роботи багато.

Раду ветеранів було створено у квітні 2024-го року. Це дорадчий орган, до якого входять представники громадських організацій Тернопільщини, говорить голова ради ветеранів Олег Любінський. 

– Це лише початок нашої діяльності. Надалі ми будемо вирішувати питання, що стосуються соціального захисту ветеранів та усунення проблем, які виникають. Плануємо працювати зокрема й у напрямках можливого працевлаштування ветеранів, допомоги їм у навчанні тощо, –  каже Олег Любінський. – Думаю, що разом з спільнотою Тернопільщини та громадськими організаціями ми зможемо зробити більше і краще для наших ветеранів.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар