Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині – близько тисячі вакансій: кого шукають роботодавці (відео)

Субота, 12 лютого 2022 17:25
На ринку праці Тернопільщини стало менше безробітних і більше вакансій.

Як розповів директор обласного центру зайнятості Василь Олещук, з початку року вдалося працевлаштувати близько 500 краян, а на обліку їх зараз менше ніж торік.

"На 4 лютого цього року на обліку в службі зайнятості перебували 9 636 безробітних. Це на 2000 безробітних менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Серед вакансії, куди працевлаштували безробітних, найбільш затребуваними були водії, продавці, слюсарі, швачки та очільники відділень", – зазначив Василь Олещук.

Роботодавці найбільше потребували працівників у сфері торгівлі, ремонту транспортних засобів та переробної промисловості, а також у поштовій та кур'єрській діяльності, освіті та охороні здоров'я. 

"Ринок потребує кадрів, зараз сільське господарство почне набирати. Також потрібні газозварювальники, продавці, начальники відділень зв'язку", – додав директор центру зайнятості.

Наразі Тернопільський обласний центр зайнятості пропонує близько тисячі вакансій.

Коментарі  

+4 #1 Марія 14.02.2022, 19:56
В центрі зайнятості боряться не з безробіттям, а з безробітними. Пропонують роботу з найнижчим окладом, щоб людина відмовилась і їй було скорочено виплату, а потім і взагалі знімають з обліку за другу відмову.Відвіду вання ставлять щотижня,щоб не вигідно було їздити "відмічатись". Вакансії вносять з неправдивою інформацією, хочуть рабів а не людей. От позвільняли би цих державних пошуковців і стали би вони на облік, нехай би побачили, як це бути безробітними. І шкода, що люди кажуть одне, а чиновники " заливають брехнею", що все добре...
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ