Читайте нас в соціальних мережах

Яке там вбивство, він захищав себе та матір, - побратими висловили підтримку Андрію Пекельному

П'ятниця, 14 травня 2021 21:30
Побратими АТОвця Андрія Пекельного заступилися за хлопця, називаючи його вчинок самозахистом, а не вбивством.

"Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони. Яке тут "умисне" чи перевищення? Він просто захищав себе та свою матір, яка в той час перебувала в будинку. Ми проходили службу в 80-й Десантно-штурмовій бригаді. В 2018-2019 роках разом виконували завдання в зоні ООС, на маріупольському напрямку. Хороший побратим і товариш, - розповів Кметь про Пекельного у розмові з Цензор.НЕТ. - Патріот, цікавиться постійно подіями в Україні, вивчає історію. Ніколи нікому не відмовляв у допомозі в тій чи іншій справі. Небайдужий та активний. Спортсмен. Займався постійно сам та інших заохочував. Службу проходив з 2017 року, а минулого року звільнився. В квітні минулого року ми разом пішли у відпустку. Тоді якраз був пік коронавірусу. По закінченні відпустки реально не було чим доїхати до Львова, так він з дому на спортивному велосипеді приїхав". 

Захищають Андрія Пекельноного і у спілці ветеранів російсько-української війни.

"Випадок, який стався, безперечно є трагедією, тому що загинула людина. Але ми бачимо, що ветеран, Андрій Пекельний, зробив усе можливе, щоб уникнути конфлікту, щоб цієї трагедії не відбулося, - прокоментував Олександр Войтко, координатор Спілки ветеранів війни з Росією, член Громадської ради при Міністерстві ветеранів. - Він пішов з місця, де сталася сварка, він зачинився у себе в будинку, і лише агресивність хлопців, які бажали продовження конфлікту, призвела до трагедії. Тому що вони фактично вдерлися до будинку, і Андрій попередив їх, що буде захищатися. Андрій викликав поліцію. Йому практично нічого не залишалося, крім як намагатися захистити себе від групи агресивних людей. Хто завдав удару ножем у сутичці та що саме призвело до смерті людини - нехай вже слідство встановить. Але навіть якщо цього удару завдав Андрій Пекельний - він мав повне право на необхідну самооборону, відповідно до Кримінального кодексу".

Більше того, АТОвці переконані, що якби Андрівй Пекельний не служив і не відбулося такого резонансу даної справи, то його уже б посадили.

"Багато ветеранів одразу написали про цей випадок, багато ветеранських спілок, ми контактували з багатьма, і наша спілка одразу ж сказала, що бере справу під контроль. Я думаю, що це допомогло створити резонанс. І саме медійний резонанс став причиною того, що справа почала рухатися у вірному напрямку. Тому що у 95% подібних справ людині одразу інкримінують ст. 115 - умисне вбивство та саджають її на два місяці у СІЗО без права застави. Лише потім вже можна якось відбиватися, пом’якшувати статтю, витягувати людину під домашній арешт, якщо для цього є причини, - сказав Олександр Войтко. - Тут завдяки резонансу кваліфікували одразу за легшою статею і дали домашній арешт. Це вже кращі вихідні позиції. Є великі шанси, що справа буде закрита - тому що це необхідна самооборона. Ми бачили вже і заяви посадовців про те, що дії Андрія Пекельного підпадають під самооборону. І це - медійний резонанс, значний внесок у який зробили ветерани та ветеранські спілки. Тому що Андрій - ветеран".

Додамо, "Тернополяни" писали про дану справу.

 Смертельна трагедія на Тернопільщині: атовець, обороняючись, вбив одного з нападників.

Далі, Аваков розповів, що буде з тернопільським атовцем, який обороняючись вбив нападника.

Та, непрофесіоналізм правоохоронців: на Тернопільщині поліція не порушила справу щодо шістьох нападників на дім атовця.

Адвокати з "OK LEGAL" беруться за справу тернопільського атовця, який при захисті випадково завдав смертельну травму нападнику.

А також писали, що на Теребовлянщині вже поховали 24-річного виродка, якого вбили при спробі нападу на дім АТОвця.

"Я демонстративно показав ніж, думав, що вони втечуть", - розповів підозрюваний у вбивстві Андрій Пекельнй.

Також Тернополяни писали, що "Нападників було восьмеро, а в поліції заявили, що п'ятеро", - Сергій Стерненко про справу АТОвця з Тернопільщини (відео).

"Якого біса ви це робите?", — Іванов "наїхав" на Авакова за справу Андрія Пекельного (відео)

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Lena 15.05.2021, 02:46
Навiщо було йти до нього додому??? Вiн захищав себе та маму,а самозахист не маэ каратися!!!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ