Читайте нас в соціальних мережах

"Якого біса ви це робите?", — Іванов "наїхав" на Авакова за справу Андрія Пекельного (відео)

Субота, 08 травня 2021 14:31
Відомий журналіст, телеведучий, письменник та блогер Сергій Іванов на власній сторінці у Фейсбук "Ісландія" розмістив відео щодо резонансної справи - обвинувачення у вбивстві 24-річного жит еля села Глищава, Тернопільської області - Андрія Пекельного.

У своєму відеозверненні, Сергій Іванов засудив дії Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо розслідування справи про обвинувачення Андрія Пекельного з Тернопільщини і вважає, що Андрій взагалі немає мати запобіжного заходу.

"Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков уже заявив, що слідчі звернуться до суду, аби Андрію Пекельному пом'якшити запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на особисте зобов'язання. Друзі ніби позитивна анотація. В мене питання суто юридичного характеру. А яким чином Міністр внутрішніх справ впливає на незалежних, згідно закону, слідчих?!  - наголосив Сергій Іванов. - Я щось не розумію. А де закон. Заява на порталі МВС відсутня, але є цитата Авакова щодо цього. Я щось не "шарю", з яких пір Міністр почав давати процесуальні вказівки слідчим".

За словами журналіста, так немає бути.

"Він може висловити свою позицію і сказати, що я вважаю так і так, але що вони звернуться, то де тут закон, тобто якщо Аваков може давати вказівки про здійснення якихось дій, то відповідно він може і вказівки про здійснення і нездійснення якихось дій давати. Я правильно розумію?!, - відзначив Іванов. - І другий момент - а якого біса взагалі ця людина має пережити запобіжний захід, навіщо взагалі цій людині (мається на увазі Андрій Пекельний) обирати запобіжний захід?! Що заважає провести слідство за два - три дні, експертиза цього ножа робиться дуже швидко, ну ок відтворення, ну ок - тиждень - і закрити її з реабілітуючих підстав. Хто заважає закрити цю справу я не розумію. Нам потрібно людину посадити все одно на запобіжний захід, підозру йому впаяємо, за наші з вами податки - що ви робите?! Я дуже цим незадоволений".

Як наголосив Сергій Іванов, слідчий це незалежно-процесуальна персона, і єдині, хто можуть віддавати йому вказівки це - начальник слідчого управління, прокурор і все це у письмовому вигляді, або суддя може виносити якісь ухвали, ось і все. 

 

Нагадаємо, Тернополяни писали, що смертельна трагедія на Тернопільщині: атовець, обороняючись, вбив одного з нападників.

Далі, Аваков розповів, що буде з тернопільським атовцем, який обороняючись вбив нападника.

Та, непрофесіоналізм правоохоронців: на Тернопільщині поліція не порушила справу щодо шістьох нападників на дім атовця.

Адвокати з "OK LEGAL" беруться за справу тернопільського атовця, який при захисті випадково завдав смертельну травму нападнику.

А також писали, що на Теребовлянщині вже поховали 24-річного виродка, якого вбили при спробі нападу на дім АТОвця.

"Я демонстративно показав ніж, думав, що вони втечуть", - розповів підозрюваний у вбивстві Андрій Пекельнй.

Також Тернополяни писали, що "Нападників було восьмеро, а в поліції заявили, що п'ятеро", - Сергій Стерненко про справу АТОвця з Тернопільщини (відео).

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ