Читайте нас в соціальних мережах

Не "стройбат", а добровільна фізична підготовка: на Тернопільщині майбутні офіцери у військовій формі возять землю у тачках (фото, відео)

П'ятниця, 14 травня 2021 13:18
Два десятки осіб у військовій формі возять у тачках землю на стадіоні у Кутківцях. 

До редакції "Тернополян" звернувся війдомий військовий, ветеран російсько-української війни Валерій Чоботар. 

Чоловік розповів, що зранку, у мікрорайоні Кутківці, вийшов гуляти з собакою і побачив просто жахливу картину.

"Молоді хлопці близько 20 осіб у військовій формі возять у тачках землю, ніби то облагороджуючи територію стадіону, - відзначив Валерій Чоботар. - Ну я ж знаю, що це таке, це натуральний "совок", коли в даному випадку студентів, майбутніх офіцерів вчать як возити землю у тачках. Ну неможливо дивитися коли війна, і люди в формі возять землю на стадіон". 

За словами Валерія Чоботаря, він ледь стримав себе, щоб не розібратися з керівниками, які контролювали роботу студентів. 

"Я розумію, що це використання студентів, в даному випадку майбутніх офіцерів, - наголосив Валерій Чоботар. - Це так не має бути, ні добровільно, ні тим більше примусово. Я все розумію і працювати треба, але не у військовій формі і возити землю у тачках на облагородження стадіону".

Коли журналіст "Тернополян" виїхав на місце події, то зустрівся з Володимиром Гукалюком, керівником центру підготовки офіцерів запасу Західноукраїнського національного економічного університету.

"Це об'єкт, стадіон у Кутківцях, Західноукраїнського університету, тут готується майданчик для тенісу, футболу і занять іншими видами спорту і студенти університету у виділений час добровільно займаються облагородженням території, вони не є військовозобов'язані, - повідомив керівник центру підготовки офіцерів запасу Західноукраїнського національного економічного університету Володимир Гукалюк, військовий у відставці, який керував процесом облагородження стадіону у Кутківцях. - А возити тачками землю, це нічого такого - це добровільно ви запитайте студентів". 

Коли журналіст "Тернополян" поспілкувався зі студентами Західноукраїнського університету, ті відповіли, що вони добровільно тут облагороджують територію стадіону у Кутківцях. 

"Ми трудимося на благо університету", - заявили студенти. 

Як наголосив під час розмови Володимир Гукалюк, силами студентів в університеті зробили облагородження території, лабораторії, і таке інше.

"Коли студент робить якийсь прилад своїми руками, це дуже добре і воно йде у навчально-матеріальну базу університету, - відзначив Володимир Гукалюк. - А на рахунок облагородження стадіону повторюся ще раз - це не є військові і не є військозобов'язані, так у нас  студенти займаються у вільний час, добровільно, ніхто нікого не заставляє, заняття закінчилися, ми спитали хто може виділити час - були бажаючі, але хтось поїхав в село, хтось на роботу, дехто пішов, дехто погодився попрацювати".

Детальніше у відео "Тернополян".

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #4 Ахахах 15.05.2021, 02:07
Тебе відпустили?)) там ж добровільно все, чому ж пишеш відпустили, якщо сам міг піти?
Скарга
+2 #3 Совок 15.05.2021, 02:06
Таки так.. не раз замічав, що студенти працюють на «благо» університета, шкода, що не по їх волі..
Скарга
-1 #2 Bratt 14.05.2021, 21:56
Я навчаюся на кафедрі підготовки офіцерів запасу і хочу суазати, що це дійсно добровільно. Мене , наприклад, відпустили додому.( не було з ким залишити маленьку сестру )
Скарга
+2 #1 Ганьба 14.05.2021, 21:03
Це все боехня з їхньої сторони, минулі роки, коли я навчався на військовій кафедрі теж саме було, добровільно(при мусово) заставляли всіх поголовно йти «працювати» на благо університету, замість занять звичайно. Зто не йде - не допущений до модулів і т.д.. Як же не стидно їм брехати нагло..
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ