Читайте нас в соціальних мережах

Закохані ляльки «Love is» відтворила майстриня з Тернопільщини Людмила Сушко (фото)

П'ятниця, 12 лютого 2021 21:00
Напередодні Дня закоханих «Тернополяни» поспілкувалися з талановитою майстринею Людмилою Сушко.

Жінка близько шести років створює унікальні авторські ляльки зі спеціального матеріалу – флексики, що має тонку гумову текстуру. Її герої м’які на дотик та одягнені у спеціальне вбрання, мають власне ім’я та стиль.

Особливу увагу привертає пара закоханих ляльок у стилі «Love is…». Улюблені персонажі замріяно сидять на лавочці взявшись за руки.

За словами майстрині, такий виріб може не одне покоління повернути у солодкі спогади своєї молодості. Цікавими ляльки «Love is» будуть і для сучасної молоді, адже улюблені персонажі стали об’ємними і їх з легкістю можна відчути на дотик.

«Це сувенірна робота, яка може стати чудовим подарунком і надовго залишити хороші спогади. Пара закоханих ляльок відображає найсвітліші та найщирі почуття», - поділилася з "Тернополянами" Людмила Сушко.

Ідея створити ляльки саме з серії «Love is» виникла у Людмили Сушко після спілкування з подругою Іриною Кравчук.

«Саме одногрупниця Ірина Кравчук сказала, що мої роботи нагадують персонажів з анімаційних мультиків «Love is…». Після цього я подумала, а чому б їх не «оживити» та зробити об'ємними, - пояснила Людмила Сушко. – Також, порівнюючи з іншими ляльками, у них є ще одна особливість – приблизно вдвічі менші за розміром. Окрім цього у них більш мініатюрні деталі, перебувають у сидячому положенні тому й працювати з цими ляльками у деяких аспектах було складніше».

У доробку майстрині різноманітні ляльки, серед яких чимало спортсменів, лікарів, поліцейських, залізничників, танцівників, а також мультиплікаційних героїв.

«Кожен виріб індивідуальний та по-своєму особливий. Люблю працювати над складними роботами, де багато деталей, а самі персонажі – креативні та харизматичні. Хоча це і займає багато часу та зусиль, але сам результат цього вартий», - підкреслила Людмила Сушко.

Часто люди просять майстриню виготовити ляльки, які будуть максимально схожими на них. Зокрема, відображаються зовнішність, стиль, одяг, вподобання героїв.

«Однією зі складних є моя остання робота, де старалась максимально передати схожість персонажів із реальними людьми, а також відобразити їхні почуття один до одного», - зазначила Людмила Сушко.

На створення першої іграшки Людмилу Сушко надихнуло зображення в інтернеті, яке раптово побачила і захотіла відтворити.

«Я не користуюся особливими техніками, але для виготовлення такої ляльки потрібні художні навики та здібності. Поєдную моделювання, аплікацію та декорацію. Для деяких ляльок роблю спеціальну основу, тому вони виготовляються складніше і довше», – поділилася "Тернополянам" Людмила Сушко.

Спочатку майстриня робить основу для ляльки та формує її силует. Після цього створює одяг, на який і витрачає більшість свого часу.

«Крім флексики додаю також й інші матеріали. Тут усе залежить від фантазії. Прикрашаю бісером, намистинками, мереживом та іншим. Часто покриваю ляльки спеціальною блискучою флексикою», – розповіла майстриня.

Додамо, що Людмила Сушко – художник-декоратор з 15-тирічним досвідом. Окрім ляльок створює вироби з бісеру, гіпсу та флексики. Працює у техніці декупажу, квілінгу, шиє іграшки з підручних матеріалів, тощо.

Майстриня родом з с. Велика Лука. Сьогодні разом із сім’єю проживає у с. Буцнів Тернопільського району, яке належить до Великоберезовицької громади. З чоловіком Дмитром виховують двох синочків – Олега (9 років) та Олександра (5 років).

Джерело: "Тернополяни"

Читайте також: Людмила Сушко з Тернопільщини створює унікальні ялинкові прикраси – «Зимові хатинки» (фото)

Sushko_Lyuda_0.jpg

Sushko_Lyuda_00.jpg

Sushko_Lyuda.jpg

Sushko_Lyuda_2.jpg

Sushko_Lyuda_3.jpg

Sushko_Lyuda_4.jpg

Sushko_Lyuda_5.jpg

Sushko_Lyuda_1.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ