Читайте нас в соціальних мережах

Людмила Сушко з Тернопільщини створює унікальні ялинкові прикраси – «Зимові хатинки» (фото)

Вівторок, 29 грудня 2020 19:00
Напередодні Різдва Христового та Нового року жителі Тернопільщини прикрашають новорічні ялинки святковими іграшками та гірляндами.

Хтось надає перевагу класичним ялинковим прикрасам, а хтось – виготовляє власноруч або ж купує вироби у handmade майстрів.

Однією з талановитих майстринь Тернопільщини є Людмила Сушко. «Тернополянам» вдалось поспілкувались з нею та розпитати про унікальні авторські новорічні прикраси, які створює своїми руками.

Людмила Сушко – художник-декоратор з 15-тирічним досвідом. Створює ляльки, вироби з бісеру, гіпсу та флексики. Працює у техніці декупажу, квілінгу, шиє іграшки з підручних матеріалів. 

Одним з нових захоплень майстрині стали новорічні ялинкові іграшки – про них вона детальніше розповіла «Тернополянам».

«Зимові хатинки» – це авторські ялинкові іграшки, які нагадують домівки чарівних істот або звірят.

«Я люблю різні ялинкові іграшки, але ті роботи, у яких вкладено багато праці та художніх вмінь, завжди по-особливому привертають людську увагу та викликають інтерес, - поділилася Людмила Сушко. – Моя іграшка створює зимово-казкову атмосферу, повертає у дитинство. Як на мене, її цікаво розглядати, адже віконечка зі «світлом» схиляють до думки, що там і справді хтось живе».

Ідея виготовлення таких прикрас у Людмили з’явилась завдяки спілкуванню з подругою. Вони разом здобували професійну освіту, тому часто обмінюються ідеями та порадами.

«Зимова хатинка» створена завдяки такому спілкуванню з подругою.

«Для створення такої іграшки я застосовую фарби, фоаміран, вату та різноманітний декор. За основу використовую лампочку», - розповіла «Тернополянам» Людмила Сушко.

У доробку художниці та декораторки понад 30 «Зимових хатинок» та близько 60 авторських ляльок з фоамірану, безліч художніх ліпнин з гіпсу, виробів з бісеру, а також тематичного декору, квіткових композицій, тощо.

Людмила Сушко родом з с. Велика Лука. Наразі проживає у с. Буцнів Тернопільського району, яке належить до Великоберезовицької громади. Разом з чоловіком Дмитром виховують двох синочків – Олега (9 років) та Олександра (5 років).

До пандемії COVID-19 Людмила часто проводила майстер-класи для діток, тривалий час працювала керівницею мистецького гуртка у місцевій школі.

Майстриня любить вдосконалюватися. Тому щоразу опановує нові техніки та експериментує у своїй творчості. 

Її роботи прикрашають чимало домівок та установ не лише на Тернопільщині, а й за її межами – в Україні та за кордоном.

За словами Людмили, ідеї нових виробів можуть з’являтися спонтанно.

«Натхнення – воно є або його немає, усе залежить від настрою. Інколи сама погода навіює якісь ідеї або ж домашня атмосфера надихає. Деколи  хорошим стимулом стає наближення якогось свята – хочеться створити щось дуже незвичне, нове. Буває по-різному», - пояснила Людмила Сушко.

Життєве кредо Людмили Сушко: «Незважаючи на труднощі, впевнено йти до своєї мети!».

 "Тернополяни"

 Sushko_Ljuda2.jpg

 Sushko_novorichni.jpgSushko_novorichni2.jpgSushko_novorichni3.jpgSushko_novorichni5.jpgSushko_novorichni6.jpg

Sushko_novorichni7.jpgSushko_novorichni8.jpg

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ