Читайте нас в соціальних мережах

Труш знову набрехав. Селищний голова звернувся до заступника міністра щодо поділу Тернопільщини на райони

Вівторок, 16 червня 2020 14:11
Тернополяни писали, що Кабмін затвердив перспективний план розвитку Тернопільщини, згідно якого в області залишається три райони  - Тернопільський, Кременецький та Чортківський, та 55 ОТГ. 

Після виборчого процесу, восени об’єднані територіальні громади будуть створені та працюватимуть, як це заплановано реформою. Усього заплановано і затверджено створення 1 470 громад. 55 з них функціонуватиме на Тернопільщині.

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 12 червня затвердив список 129 районів в Україні, замість 490 існуючих. Згідно з документом, на Тернопіллі має залишитись три райони: Чортківський, Кременецький та Тернопільський.

Передувало усьому цьому віче у місті Зборів та мітинг під ОДА у Тернополі, де мешканці районів вимагали створити в області три райони, як і сталося, а не чотири. Крім того, жителі Зборівського району хотіли приєднатися до Тернопільського, а не до Бережанського району, який планували створити четвертим в області. 

І ніби все добре, в області направду буде тільки три райони. Та частину Зборівського району, а саме Залозецьку громаду приєднали до Кременецького району, а не до Тернопільського, як того хотіли місцеві жителі і як просив в голови ОДА Володимира Труша селищний голова Заложців Любомир Фесик. 

Днями, селищний голова написав звернення до заступника міністра і вимагає справедливості. 

"Звернення селищного голови до заступника міністра розвитку громад та територій України Негоди В.А., щодо адміністративного поділу Тернопільської області на райони.

Шановний В‘ячеславе Андроновичу.
Не знаю - маю я право до Вас звертатись чи ні, в такий спосіб, але відважуся на правах і земляка і, прошу повірити, людини, яка підтримує процеси децентралізації та вірить в їх необхідності. Я представляю, як селищний голова, Залозецьку селищну раду Тернопільської області Зборівського району і звичайно щиро надіюсь на Ваше розуміння нашого регіону, як уродженця Тернопільщини та професіонала своєї справи. В поділі області на райони я приймав участь з 2002 року. Звичайно, вони були попередніми і на превеликий жаль, не маючи «підтримки», не мали продовження та завершення. Ви це знаєте краще за мене. Вибачте, хочу багато сказати, але розуміючи Вашу зайнятість, буду коротко: жодного разу, з тих поділів, що мені відомо, Залозеччина не відносилась до Кременецького району. На сьогоднішній день: з кінцевих сіл громади до м.Кременець 75 км; населення наше ні за яким промислом, послугою не направлялось в цю сторону; до обласного центру -38(58)км; в населення різний менталітет та віра, Залізці, як авто пасажирський вузол - 80 відсотків маршрутів спрямовані в м.Тернопіль; населення -95 відсотків з тих, що працюють не в околицях селища, доїжджають в Тернопіль; угода про надання медичних послуг (тих,що не надає наша лікарня) укладена, з другою міською (одночасно люди додатково «мають своїх лікарів» в обласному центрі, а не в Зборові (переважною частиною), і аж ніяк не в м.Кременець; гадаю Ви пам‘ятаєте дорожню неприємність - «лосятинський серпантин», особливо в зимовий період і т.д.. Щиро надіюсь на Ваше розуміння. Під час розмови з головою ОДА в Тернопількій області Трушом В.Л, яка відбулась 04.06.2020 року було запевнено, що весь Зборівський район, в т.ч. Залозецька ОТГ попадають до Тернопільського району. Ще раз вибачте і надіюсь на правильно і зважено прийняте рішення. Це не моя думка, а воля 99 відсотків населення. Дякую. Якщо є необхідність, готовий приїхати.
З повагою Любомир Фесик, - написав Любомир Фесик, голова Залозецької ОТГ".

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ