Читайте нас в соціальних мережах

У Тернопільській області залишиться 55 територіальних громад

П'ятниця, 12 червня 2020 18:07
Після виборчого процесу, восени об’єднані територіальні громади будуть створені та працюватимуть, як це заплановано реформою. Усього заплановано і затверджено створення 1 470 громад. 55 з них функціонуватиме на Тернопільщині.

 

"Наразі створено більше тисячі об’єднаних територіальних громад. Загалом заплановано і затверджено створення 1 470 громад. Відсьогодні ми маємо перейти до формування субрегіонального рівня, тобто формування районів – оптимізованих районів", - сказав під час позачергового засідання уряду повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він також розповів, що є ситуації, коли один район став однією громадою, і тепер необхідно наводити порядок, щоб не було перетинання функцій держави, делегованих повноважень громад: ці функції потрібно роз’єднати.

"Минулого тижня на урядовій нараді Кабмін розглядав утворення субрегіонального рівня. Мінрегіон у співпраці з ОДА розробив і напрацював нові проекти районів. Зараз існує на мапі 490 районів, їх пропонується укрупнити і створити втричі менше. Фактично, існуючий районний поділ був утворений ще при СРСР у першій половині минулого століття. Це абсолютно не відповідає сучасним стандартам по багатьом критеріям, тому треба наводити порядок", - роз'яснив очільник уряду.

Так, за словами прем’єра, є райони, де проживає 5 тисяч людей, і райони, де більше 180 тисяч людей. Це створює великі «перекоси» у субвенціях та дотаціях. Мовляв, відповідальність – однакова, а ситуація різна. Та й через це є напруження серед місцевих голів.

Довідка: вже до середини липня в Україні має завершитися реформа децентралізації. Відтак, Мінрегіон розробив законопроект створення та ліквідації районів, щоб впорядкувати діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.

Отож, Кабмін прийняв рішення щодо формування ОТГ. Пропонуємо вашій увазі повний список по Україні із зазначенням кількості майбутніх територіальних громад:

У Київській області передбачається формування 69 територіальних громад,

У Волинській області - 54 ТГ,

В Одеській області - 91 ТГ,

У Полтавській області 61 ТГ,

У Запорізькій області - 67 ТГ,

У Херсонській області - 49 ТГ,

У Тернопільській області - 55 ТГ,

У Хмельницькій області - 60 ТГ,

У Донецькій області - 66 ТГ,

У Житомирській області - 65 ТГ,

У Закарпатській області - 64 ТГ,

У Чернівецькій області - 52 ТГ,

У Дніпропетровській області - 86 ТГ,

У Сумській області - 51 ТГ,

У Чернігівській області - 57 ТГ,

У Харківській області - 56 ТГ,

У Луганській області - 37 ТГ,

У Миколаївській області - 52 ТГ,

У Кіровоградській області - 49 ТГ,

У Черкаській області - 67 ТГ,

В Івано-Франківській області - 62 ТГ,

У Рівненській області - 64 ТГ,

У Вінницькій області - 63 ТГ,

У Львівській області - 73 ТГ.

Як вже повідомляв раніше сайт «Тернополяни», сьогодні Кабмін наново поділив Україну на райони: 129 замість 490. Згідно з новим адміністративно-територіальним поділом, в Тернопільській області має залишитись три райони: Чортківський, Кременецький та Тернопільський.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ