Читайте нас в соціальних мережах

Мітинг під ОДА. Мешканці чотирьох районів хочуть приєднатися до Тернопільського (фото, відео)

Четвер, 04 червня 2020 14:01
Сьогодні, 4 червня, під стінами ТОДА зібралися жителі Зборівського, Козівського, Підгаєцького та Монастириського районів. Представники громад та районних рад мають намір приєднатися до Тернопільського, а не до Бережанського району і хочуть, щоб відповідно на Тернопільщині було три, а не чотири райони. З цими пропозиціями вони прийшли до голови ТОДА Володимира Труша, щоб він їх почув.

"ОДА подали у Кабмін документ про створення чотирьох районів, ми проти, щоб Зборівський район ділили і приєднували до Бережанського району. Якщо приєднуватися то до Тернопільського. І в області має бути три райони. Бережанський район пов'язують із заступником голови ТОДА Олегом Валовим, який з Бережан, але інтереси однієї людини не можуть перевищувати інтереси 100 тисяч жителів районів Тернопільщини, - заявив Леонід Олійник, заступник голови Зборівської районної ради".

Далі представники  районних рад та громад завітали у 825 кабінет ТОДА.

"А для чого було віче, якщо буде три райони, - наголосив Володимир Труш, голова ТОДА. - Зі всіма пунктами резолюції згідний. У вас всі функції всі послуги мають бути в районах на місцях. Не треба нікуди їздити ні у Бережани, ні у Тернопіль. Мінрегіон бачить три райони. Для чого було робити віче".

Деякі учасники перемовин заявили, що голова ТОДА лукавить.  

"Ви нам говорите одне , а листи відправляєте другі. Так, 14 квітня за вашим підписом пішов лист на Кабмін, де ви пропонуєте чотири райони, - відзначив Микола Пінь, депутат обласної ради. - ТОДА запропоновано створити чотири адміністративних райони, а Зборівський район розділити між районами у центрах - Тернополі, Бережанах, Кременці та Чорткові". 

Голова ТОДА запевнив, що почув звернення громадян і у письмовому вигляді відправить його у Кабмін. 

"Є ваше звернення, воно буде відображено у наступному листі, яке ми надішлемо на Кабмін. Більше того, у нас є лист від Теребовлянської громади щодо створення окремого Теребовлянського району. Всі звернення завтра ми відправимо у Кабмін, - відзначив Олег Валов, заступник голови ТОДА". 

Далі чоловік, який представився як громадянин Зборівського району відзначив, щоб голова ТОДА дослухався до них, інакше з 2014 року у них є контейнер, в який вони готові відправити керівника ТОДА, якщо він не візьме до уваги їх вимоги.

"Це вже погроза моєму життю, я не розумію, що таке контейнер і що таке експрес-контейнер, - заявив Володимир Труш". 

Наприкінці зустрічі усі присутні погодилися, що голова ТОДА відправить лист на Кабмін про бажання Зборівського району приєднатися до Тернопільського і про утворення в області трьох районів замість чотирьох. Та остаточне рішення приймає Мінрегіон та Кабмін. 

До слова, вчора Тернополяни писали проо віче у Зборові, де громадяни висували ті ж вимоги. 

3 червня, о 13 годині у місті Зборів, біля пам'ятника Тарасу Шевченку відбулося віче мешканців Зборівського району. На зустріч приїхали мешканці кількох районів Тернопільщини.

Так голови рад, та мешканці кількох районів, зокрема Підгаєцького, Козівського, Зборівського та Монастириського районів не хочуть приєднуватися до Бережанського району, а тільки до Тернопільського. 

Детальніше про сьогоднішній мітинг у відео Файне місто. 

 

 

 

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ