Читайте нас в соціальних мережах

Біля Тернопільської ОДА протестувальники вимагали скасувати карантин (фоторепортаж)

Четвер, 23 квітня 2020 19:25
Сьогодні, 23 квітня, біля Тернопільської ОДА зібрались протестувальники. Люди вимагали скасувати карантин.

Ініціатором акції виступив спелеолог Борис Гора, який напередодні у "Фейсбуці" висловив незадоволення стосовно рішення Кабміну продовжити карантин. На мітинг прийшло кілька десятків містян, підприємців та активістів.

"Цей карантин – незаконний та антиконституційний, адже порушена 64 та 33 стаття Конституції України. Я не розумію для чого заборонили відвідувати парки та сквери. Усі інфекціоністи кажуть, що вірус в повітрі не циркулює. Для чого забороняти людям дихати свіжим повітрям? Я проти того, щоб здорові люди гуляли в "намордниках". Одягати маску має лише людина, яка інфікована", – каже тернополянка Олена Гамурай.

Обурились продовженням карантину й місцеві бізнесмени.

"Ми підприємці Тернополя, представляємо невелику частину тернопільського харчування – маленьких і великих фастфудів. Ми вже півтора місяця сидимо на карантині. Заклади не працюють, податки не платяться. Ми усвідомлено пішли на такі міри, щоб не наражати на небезпеку людей. Але чому закрили не усі заклади? Макдональдз і ще декілька закладів працюють, а ми – ні. Одних "виживають", а іншим дозволяють працювати. Ми хочемо справедливості. Або сидимо на карантині усі, або маємо право працювати також усі", – говорить підприємець Юрій.

Ми нагадаємо, що Кабінет Міністрів схвалив проєкт постанови про продовження дії карантину по 11 травня 2020 року включно, але з певними послабленнями.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ