Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі зацвіла рослина, яка лікує від десятка хвороб (фотофакт)

Четвер, 13 червня 2019 16:08
Дерево, з якого бджоли можуть назбирати до 30 меду, у Тернополі вже починає розпускати цвіт та поширювати неповторний аромат у дворах, садах, на головних вулицях міста.

Хоч ще далеко до липня, однак графік, за яких живе природа, часто не збігається з офіційним календарем. У березні випадає сніг, у травні – рясний дощами, а у червні зацвітають дерева, яким належить розкрити бутони лише наступного місяця.

На вулицях Тернополя можна побачити, як пишно розцвіли товстостовбурові липи, притягуюючи до себе рій бджіл. А комахи охоче збирають мед з дерева-смаколика, що тепер розцвітає у Файному місті раніше. Та пахуча липа вабить до себе не тільки комах, але й містян. Біля розлогого дерева у спеку хочеться затриматися якомога довше, вдихаючи неповторні аромати цілющих квітів.

А квіти липи таки цілющі, бо допоможуть впоратися з багатьма болячками! Навіть насіння липи (або горішки), які утворилися на місці квіток, мають в`яжучі, кровоспинні властивості, в народній медицині їх застосовують при діареї. Липа - це фактично сурогат чаю, також як квітки таволги, бузини, трави зніту, листя малини, чорної смородини і ожини. А найголовніше, не тільки квітки, але й листя липи володіють однією чудовою властивістю - вони рятують мозок, серце, печінку і нирки від гіпоксії, яка часто переслідує городян, що знаходяться в задушливих приміщеннях, на міських магістралях.

Рекомендується настій липового цвіту (або листків) навіть маленьким діткам - це сприяє лікуванню нервової системи. Липовий чай рекомендують пити кожен день, але особливо ввечері, як заспокійливий засіб. Зазвичай рекомендують чайну, максимум столову ложку липи на 250 мл води.

Додамо, що дикоросла липа зацвітає лише на 20-му році життя. Садова — на 30-му. Однак обидві тішать цвітом недовго — пік цвітіння триває 10-15 днів. Якщо, йдучи по вулиці, відчули тонкий солодкий аромат, можете бути певні — по дорозі вам неодмінно стрінеться це деревце.

62371847_2251440744952631_8948788309400748032_n.jpg

Коментарі  

0 #1 Ольга 14.06.2019, 19:52
"вони рятують мозок, серце, печінка і нирки москвичів"!!! Гугл-перекладач рулить!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ