Читайте нас в соціальних мережах

У Шумську тепер є свій сучасний ЛОР-комбайн

Вівторок, 15 листопада 2022 16:03
У Шумську на Тернопільщині отоларингологам працюватиметься легше. Мешканці громади максимально швидко отримуватимуть точні діагнози та необхідні маніпуляції.

 

Про це повідомив міський голова Шумської ОТГ Вадим Боярський. За його словами, за залишок коштів,  виручених з продажу старої будівлі стоматології, було придбано сучасний ЛОР-комбайн.

ЛОР-комбайн – автоматизована установка, яка поєднує в собі функціональність та технологічність, вона дозволяє проводити необхідну діагностику патологій горла, носа, а також захворювань середнього та зовнішнього вуха за допомогою ендоскопічного огляду.

«Головною відмінністю від звичайного огляду є можливість оглянути ЛОР-органи із сучасним освітленням, що дає змогу одразу поставити точний діагноз. Також за допомогою цієї установки можна максимально зручно і без болю проводити практично всі необхідні маніпуляції, такі як: видалення сірчаної пробки, аспірацію носових ходів та пазух носа, розпилення ліків, промивання мигдаликів і т.д.», - підкреслює Вадим Боярський.

 


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ