Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі водій, який смертельно травмував пішохода, просив менш суворого покарання

Понеділок, 12 вересня 2022 21:00
У Тернопільському апеляційному суді, тернополянин, якого визнали винним у смертельній ДТП, просив суддів пом'якшити йому покарання. 

7 квітня 2021 року, близько опівночі, Олександр М., керуючи у стані алкогольного сп'яніння технічно справним автомобілем “Део Сенс”, рухався по проспекту Злуки м. Тернопіль у напрямку вул. 15 Квітня.

Під час руху водій не був достатньо уважним та не стежив належно за дорожньою обстановкою.

Тож, наблизившись до супермаркету “АТБ”, де в цей час по нерегульованому переходу вулицю переходив Петро Н., Олександр М. не зменшив швидкості руху, не зупинився і не надав дорогу пішоходу, а вчинив наїзд на нього.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди Петро Н. отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких 20 днів потому помер у лікарні.

7 квітня 2022 року 23-річного Олександра М. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, що спричинило смерть потерпілого) та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років із позбавленням права 10 років керувати транспортними засобами.

Цивільний позов потерпілих, батьків Петра Н., задоволено частково: з обвинуваченого на їхню користь стягнуто по 500 тис. грн моральної шкоди, а також на користь батька – 13 тис. 728 грн витрат на поховання і 52 тис. 646 грн – на лікування.

Днями в апеляційному суді Тернопільської області обвинувачений просив пом'якшити йому покарання, зменшивши термін ув'язнення та суму завданої моральної та матеріальної шкоди. 

Разом із тим, колегія суддів не погодилась із доводами апелянтів про неправильно призначене судом покарання та залишила вироку практично без змін, установивши розмір  матеріальної та моральної компенсації до 464 тисяч гривень кожному з батьків загиблого в ДТП. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар