Читайте нас в соціальних мережах

Як колись виглядав міст у давньому місті Тернопільщини, який зараз в аварійному стані (фотофакт)

П'ятниця, 15 листопада 2019 11:55
Через широку та повноводну річку Гнізна в Теребовлі на Тернопільщині було прокладено міст, який був головним мостом, що з’єднував Старе Місто з центральною вулицею.

Про це повідомив у соцмережі Фейсбук ініціатор екопроєкту, мешканець Теребовлі Володимир Войтович. Чоловік опублікував стару світлину моста на вулиці Шевченка, зроблену ще в часи юності пана Володимира.

Краянин згадує, що десятками років тому міст був не в такому занедбаному стані, як тепер. Він був акуратним, зі світильниками. З двох сторін на мості були тротуари. Був єдиний дорожній знак, який обмежував завантаженість автомашин. Можна було проїхати машинам з вантажем, не більше 8 тонн. На жаль, сьогодні споруда потребує значного ремонту.

Сьогодні міст, побудований за часів Австро-Угорської імперії, переживає нелегкі часи. Знак, який закривав шлях великовантажним машинам, щез. Опорна стіна від православної церкви в тріщинах, бетонні плити знизу в тріщинах. Балки, перекриття осипаються.. Стовпці падають. Світильники пропали,повідомив Володимир Войтович.

Чимало мешканців Теребовлі в коментарях поділилися, що колись місто було миловиднішим, річка чистішою, а міст справді стояв цілішим.

—  Моє подружнє життя починалось у 1968 році. Річка була чиста ,а жили за парканом ялинкової фабрики, купалися, був задіяний млин,водилася риба... А було колись,а було... За все болить... —  пригадала Богдана Гумницька.

—  Навіть не віриться, що наша річка справді була Річкою, а не брудним, смердючим потічком. А ще трохи поїздять по тому мості важковагові машини, то він розвалиться,обурилася Natalia Kozak.

—  Діти купалися, колись була краса. Маймо надію, що наше місто буде дуже гарне! додала Євгенія Бучковска.

—  А тепер це стічна канава в повному розумінні цього слова. Вся каналізація тече прямо в річку і ніяких очисних споруд. А що залишиться наступним поколінням? —  звернувся Роман Орлов.

—  Вам мало "історичної" бруківки? Закрийте ще той міст для авто! Зробіть його пішохідним! І настане Щастя!обурився Vitalii Liebiediev.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ