Читайте нас в соціальних мережах

У селі на Тернопільщині родина знайшла на своєму подвір'ї поховання ХІІ-ХІІІ століття

Вівторок, 13 серпня 2019 13:03
У селі Онишківці Шумського району – археологічна знахідка. Родина Порицьких на своєму подвір'ї знайшла поховання, яке датується ХІІ-ХІІІ століттям.

Про це повідомила директор Тернопільського обласного центру охорони та наукових досліджень пам’яток культурної спадщини Марина Ягодинська у Facebook.

"Виїхали на прохання родини Порицьких дослідити поховання, що знайшлося в них на подвір'ї. Виявилося, що воно датується ХІІ-ХІІІ ст. і стосується комплексу літописного міста Шумськ", – написала вона.

Журналісти інтернет-видання "Терміново" дізналися, що місцеві поправляли старий погріб, почали копати і натрапили на череп. Про це повідомили сільського старосту, міського голову Шумська, місцевого журналіста, які звернулися до археологів.

Як розповіла Марина Ягодинська кореспондентам "Терміново", садиба розташована на давньоруському цвинтарі, який входив у комплекс літописного Шумська. У XIX ст. там були зафіксовані курганні і грунтові поховання.

Родина, яка звернулася до археологів, не знала, що на їх подвір’ї був цвинтар. Льох був збудований ще в першій половині XX століття і на таку глибину очевидно, ніхто не копав. Детальніше за посиланням: https://terminovo.te.ua/news/13696/ | Терміново новини.

Фото з допису

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ