Читайте нас в соціальних мережах

"Здорові липи на вул. Чорновола зрізали, а тепер взялися за знищення туй", – тернополянин (відео)

Середа, 03 липня 2019 09:50
У центрі Тернополя в розпалі реконструкція вулиці Чорновола. В ході ремонтних робіт там зрізали багаторічні липи, які, мовляв, пустили корінь і потребують заміни. Тепер комунальники "взялися" за туї.

"Багаторічні здорові липи на вул. Чорновола зрізали, а тепер взялися за знищення туй. Коли вже навчаться проектувати нові площі, сквери та об'єкти щоб в пріоритетах були існуючі зелені насадження, які десятиліттями тут ростуть і створюють певну ауру", – обурюється у мережі Facebook громадський активіст Олег Синовець.

Нагадаємо, що у Тернополі розпочалася масштабна реконструкція вулиці В. Чорновола (ділянки від вул. І Франка до Театрального майдану). У зв’язку з цим рух транспортних засобів на вказаному відрізку вулиці буде перекритий до 26 серпня. Саме до цього часу тут заплановано завершити усі ремонтні роботи.

Тернополяни обурилися, коли помітили відсутність лип. Комунальники пояснили, що липи, які були висаджені на цьому місці ще в 60-тих роках, уже глибоко пустили корінь, тому для здійснення заміни інженерних мереж та влаштування системи дощової каналізації, ці дерева необхідно видалити та замінити на більш молоді та урбаністичні.

На їх місці пообіцяли висадити понад 30 саджанців червонолистих кленів, які утворять так звану "туристичну червону лінію", що простягнеться від вул. В. Чорновола до парку Шевченка.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ