Читайте нас в соціальних мережах

У центрі Тернополя обрізають здорові дерева (фотофакт)

Четвер, 20 червня 2019 13:44
Зранку, 20 червня комунальники взялися обрізати дерева на вулиці Чорновола, що біля головної площі Тернополя.

У Файному місті взялися за реконструкцію вулиці – проїжджу частину обгородили сіткою та взялися за спиляння лип. Можна побачити, як за загорожею на землі валяються обрізки з гілок та стовбурів. Загалом планують зрізати 12 лип, а на їхнє місце згодом посадити червонолисті клени.

Тільки не всі тернополяни задоволені зміною озелення у центрі міста. У соцмережах містяни висловлюють обурення, мовляв, навіщо було нищити здорові рослини.

Пам'ятаєте тінисту алею від площі до залізничного ( точніше частину вулиці Чорновола). Так от.. вона вже майже не тіниста. Бо наші "специ" з обрізання дерев стараються на славу, — наголосила Ірина Задорожна.

Тільки не всі містяни вважають що обрізка лип йде на шкоду вулиці, якій хочуть надати естетичної привабливості.

 На попередній реконструкції дерева старі забрали, бо вони корінням пробили комунікації і висадили нові. Після цього дуже гарно з ЖД стало провиднятись катедра! Як буде тут, думаю розкриття покаже,поділився Тарас Ковальчук.

Зрізання дерев потрібне для того, щоби провести комунікації, а також щоби продовжити «червону туристичну лінію», пояснив начальник управління житлово-комунального господарства міськради Олег Соколовський.

—  Є декілька псевдоекологів, які розводять паніку з приводу обрізки дерев. Не бачу причин для занепокоєння, адже містяни знають, наскільки вдало було оновлено першу частину вулиці Чорновола. Після завершення другого етапу реконструкції територія виглядатиме не менш привабливо. Ми висадимо нові дерева, яких буде набагато більше і які своїми кронами милуватимуть очі жителів. Також встановимо велодоріжки, що вулиця нагадуватиме європейську. В нас є ідея під назвою «червона туристична лінія міста, яку ми застосовуємо в ході реконструкції вулиць. А полягає у тому, що там встановлюють червону бруківку, висаджують червонолисті дерева та кущі. Червона лінія з дерев тягнеться від залізничного вокзалу і до вулиці Чорновола, скверу Шевченка, вул.. Сагайдачного, — наголосив Олег Соколовський.

Нагадаємо, що для формування позитивного іміджу Тернополя та зручності туристів, які прибувають у наше місто,  минулого року розпочалася масштабна реконструкція вул. В. Чорновола, в рамках якої на ділянці від вул. Б. Хмельницького до вул. І. Франка було облаштовано пішохідну алею з екзотичними деревами та велодоріжкою, а також влаштовано односторонній рух вулицею.

64577473_322288641994924_8203662490576355328_n.jpg65267205_1196645680522026_811834602325803008_n.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар