Читайте нас в соціальних мережах

У центрі Тернополі з'явиться "червона лінія" з дерев

Четвер, 20 червня 2019 13:27
На вул. В. Чорновола висадять понад 30 саджанців червонолистих кленів. Це зроблять відповідно до проекту реконструкції вулиці  В. Чорновола та концепції комплексного озеленення Тернополя.

Начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський розповів, що корінь червонолистих кленів не має здатності до розгалуження і не пошкоджуватиме дорожнє покриття та фасади прилеглих будинків.

"У 2018 році від початку вул. Чорновола до перехрестя з вул. І. Франка по обидві сторони були висаджені алеї червонолистих кленів і цього року планується їх продовження. Цим самим ми створимо так звану «туристичну червону лінію», що простягнеться від вул. В. Чорновола до парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка», - розповідає Олег Соколовський.

Додамо, липи, які були висаджені на цьому місці ще в 60-тих роках, уже глибоко пустили корінь, тому для здійснення заміни інженерних мереж та влаштування системи дощової каналізації, ці дерева необхідно видалити та замінити на більш молоді та урбаністичні.

Додати коментар