Читайте нас в соціальних мережах

Чому проти призначення молодої очільниці тернопільської аптеки №78 протестують працівники?

Середа, 22 липня 2015 17:28
Довести комунальну аптеку №78 м. Тернополя до зубожіння хоче обласна влада. Лише таке пояснення необґрунтованим діям першого заступника голови облради Сергія Тарашевського знаходить колектив установи та громадськість міста.

Справа в тім, що на посаду очільниці вищезгаданої аптеки він одноосібно рекомендує молоду дівчину, яка лише півроку як закінчила навчання у виші. Працівники аптеки №78 від такої ідеї, м’яко кажучи, не в захваті, адже для того, аби керувати такою структурою однієї освіти провізора занадто мало – має бути відповідний кваліфікаційний рівень та стаж роботи не менше 5 років (все це визначено законодавством України). Натомість, Сергій Тарашевський, ігноруючи закон та думку колективу, всіма правдами і неправдами намагається «посадити в крісло» керівника недосвідчену Ольгу Жеруху.

- І це при тому, що у нас в наявності є дійсно фахові спеціалісти з багаторічним досвідом роботи, яких не потрібно вчити «з нуля». Це просто нечувано, аптеку просто хочуть знищити, попередньо віддавши її в руки дилетанту, - розлючено спілкуються з пресою фармацевти аптеки. – Де логіка таких дій? Ми не будемо миритися із такою ситуацією, тому підготували звернення в правоохоронні органи, обласну та міську прокуратуру на предмет вивчення даної історії, адже проблема серйозна і виглядає все надто підозріло.

«Жару у вогонь» додає і той факт, що новоспечена очільниця аптеки №78 минулого місяця виграла конкурс на право оренди приміщення, що перебуває у спільній власності територіальної громади в місті Теребовля. Зокрема, як фізична особа – підприємець Жеруха О. В. з тих пір орендує приміщення аптеки, загальною площею 140,9 м. кв. сплачуючи якихось 5,25 грн на місяць! Така низька вартість оренди великого приміщення в райцентрі є просто нечуваною, і, очевидно, вплинули на результати конкурсу саме зв’язки у владній верхівці облради.

Допомогти розібратися із проблемою люди попросили і громадських активістів, адже бояться за майбутнє аптеки, яка багато років завойовувала довіру мешканців міста. Взяти справу під особистий контроль обіцяють і представники ГО "Антикорупційний комітет Майдану".

- Ми не допустимо, щоб аптеку довели до банкрутства, а потім за старою схемою передали у приватну власність, - говорить керівник тернопільського осередку ГО "Антикорупійний комітет Майдану" Михайло Іваненко. - Такі дії заступника голови облради вкотре наглядно демонструють нам звичне для нашого міста свавілля влади. Чиновники аж ніяк не стоять на захисті інтересів громади, а переслідують власні корисні мотиви.

Працівники аптеки №78 не бачать підстав для звільнення з посади колишнього керівника в.о. директора, завідуючої аптеки Марії Зиновіївни Чехович, адже за час її керівництва (з листопада минулого року) показники аптеки значно покращилися, а прибутки в порівнянні з попередніми роками зросли до 150%. Крім того, за короткий період аптека по загальнодержавному рейтингу економічних показників підприємств України зайняла друге місце у номінації « Показники масштабів виробництва і платоспроможності» і має право на отримання статусу «Лідер галузі 2015».

Сама ж пані Марія впевнена, що «впала в немилість» владних чиновників через те, що не виконувала злочинних вказівок, зокрема, щодо скорочення штатного складу працівників.

- Всі ці дії робляться з метою блокування рахунків, що призведе до дестабілізації роботи аптеки, несвоєчасного перерахування коштів за ліки та буде підставою для подальшого банкрутства, - каже Марія Чехович. Зараз ми не маємо змоги сплатити податки до бюджетів різних рівнів, єдиний податок та виплатити заробітну плату працівникам. І цей весь хаос задля призначення однієї людини, яка щойно отримала диплом?

Колектив аптеки разом з громадськими активістами вимагає негайного реагування контролюючих органів та впливу на ситуацію. Працівники аптеки зібрали підписи проти призначення на посаду недосвідченої вчорашньої студентки та готові стояти, поки їх не почують.
- Аптека є прибутковою, ми виготовляємо ліки, дешевші за заводські медикаменти у нас – по пільгових рецептах, цього не робить жодна з приватних аптек, - розповідають співробітники аптечного медзакладу. - Тож закриття аптеки №78 буде великою незручністю для громади Тернополя та підставою для знищення аптек комунальної мережі області. Невже цього добивається пан Тарашевський?

Наразі найпопулярніша аптека міста функціонує, проте чи надовго? Фармацевти допродують те, що мають, адже нові ліки закупити не можуть – рахунки заблоковані, фінансові операції – недоступні. Що далі? Масове звільнення і призначення своїх ставленників? Аптекарі і громадськість сподіваються на торжество розуму керівництва області і встановлення справедливості зі сторони правоохоронців…

Коментарі  

0 #13 Правда 02.08.2015, 19:29

Актор Віцин
Скарга
0 #12 Валік 23.07.2015, 20:20

І чому б разом з його разом з Жерухою не закинути.
Скарга
0 #11 Михно 23.07.2015, 20:17

А чому б хоронителя комунальних підприємств не попросити в такий делікатний спосіб забратися геть з керівних посад.
Геть сволоту з міста !!!
Скарга
0 #10 Галина 23.07.2015, 13:17
Ти ба , козачка Ольга Жируха повидаляла всі фото у соцмережах. Ну чисто надаловська донця. Та цаца також після публікації фоток із закордонних поїздок по самих дорогих курортах видалила всі фото в соцмережах.
Скарга
0 #9 Тарас 23.07.2015, 11:09
"Петровіч" нагороджує однокорумпійця медоллю за розвал МШЕДу.
Скарга
0 #8 Галина 23.07.2015, 01:23

Ольга Жеруха, фейсбук сторінка: www.facebook.com/.../friends - в друзях свободівці Софія Гусак, Леонід Бицюра, Віра Карпінська (дружина свободвця Володимира Карпінського)

Ольга Жеруха, вКонтакте сторінка: vk.com/id20420448

Ольга Жеруха,одноклас сники: ok.ru/profile/272938881993
Скарга
0 #7 Олексій 23.07.2015, 01:01
www.obl-rada.te.ua/.../str.jpg

СВОЛОТА РУЛИТЬ: Андрій Козак зліва і Кайда
Скарга
0 #6 Олексій 23.07.2015, 00:52
Головний “прибиральник” Тернополя змінив професію?
21.08.2014

Роль головного прибиральника Тернополя виконував Андрій Козак. Чоловік є членом ВО «Свобода», депутатом Тернопільської обласної ради і секретарем комісії з питань енергозабезпече ння, енергозбереженн я, науково-технічн ого розвитку та інноваційних технологій.
Сьогодні депутати Тернопільської облради прийняли рішення про те, що тепер Козак очолить нову посаду – стане в. о директора комунального підприємства Тернопільської облради “Архбудсервіс”.
Нагадаємо, що пан Андрій, будучи “головним прибиральником” , довів підприємство до банкрутства. Це ж і станеться з “Архбудсервісом”?

ltdaily.info/.../...

Слід ще пригадати, що до посади заступника міського голови "Архбудсервісом " керував всім відомим злодій та хабарник, член ВО СВОБОДА та депутат обласної ради ВОЛОДИМИР КАМІНСЬКИЙ. Андрій Козак з Камінським дружбани, а Надал - хресний тато дитини Козака. Приміщення аптеки є комунальним майном міста, а Надал рахує, що йому належить все місто. Що чекає тепер на аптеку №78 не важко догадатися - банкрутство, закриття, продаж Надалом на конкурсі своїм людям за копійки або за величезний хабар чужим людям (не з надалівського оточення).
Може й Козак для дружини Ольги купить під бізнес в центрі міста.
Скарга
0 #5 Слава 23.07.2015, 00:20
scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/. ../...

На фото зліва направо:Володим ир Камінський, Софія Гусак,Андрій Козак
Скарга
0 #4 Слава 23.07.2015, 00:17
На фото зліва направо:Володим ир Камінський, Софія Гусак,Андрій Козак

scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/. ../...
Скарга
0 #3 Слава 23.07.2015, 00:10
На фото зліва направо:Володим ир Камінський, Софія Гусак,Андрій Козак

«Свобода» комунальних мільйонів для мера Надала
antikor.com.ua/.../...

Андрій Козак – професійний винищувач комунальних підприємств?
poglyad.te.ua/.../...

Найбільша афера в Тернополі!
provse.te.ua/.../...
Скарга
0 #2 Слава 22.07.2015, 22:43
Як прибиральники Тернополя пустили у курник лисиць

provse.te.ua/.../...
Скарга
-1 #1 Слава 22.07.2015, 22:37
В котрий раз сволота знову ж рветься на рибні місця. Призначено жінку сволотівського депутата обласної ради Андрія Козака Ольгу Жеруху. Тепер справа банкрутства аптеки в надійних руках. В чоловіка Ольги є величезний досвід банкрутства комунального підприємства міської ради МШЕДу. В резульнаті МШЕД Козак збанкрутував, а йаступнике Надала Стемкоський передав МШЕД луцькій фірмі, де в засновниках значиться рідна сестра Стемковського. Браво Васько Хомінець - борешся з корупцією і кумівством - призначив на посаду жінку свого кєнта, молоду сцикуху, керувати аптекою №78. ГШнати треба злодійських сволотівців з міста.
ГАНЬБА !!!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ