Читайте нас в соціальних мережах

Стало відомо, чому серед учасників Чемпіонату Східної Європи з аквабайку немає тернополян

Середа, 24 серпня 2016 16:18
У Тернополі триває п’ятий ювілейний Чемпіонат Східної Європи з аквабайку. Нагадаємо позмагатися у Файне місто приїхали спортсмени з України, Німеччини, Польщі і Литви. Проте серед них немає тернополян.

Можливо вся справа у грошах, адже ні для кого не секрет, що це дороговартісний вид спорту. Проте, якщо знайдуться тернополяни, що захочуть підкорити аквабайк, їм обіцяють подомогти чиновниик міськради.

«Місцева вдала готова допомогти тернополянам, які хочуть професійно займатися аквабайкінгом.

Тобто ми готові допомогти у питання пошуку тренерів, та навіть допомогти придбати дороговартісний човен. Але потрібна людина, яка буде професійно займатися цим видом спорту та згодом прославляти наше місто на різних змаганнях. Поки що таких спортсменів у нас немає, а витрачати кошти на покупку аквабайку та сподіватися, що хтось захоче вчитися його підкорити – не дуже розумно», - зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Як розповів перший віце-президента Української федерації аквабайкінгу Вадим Коровицький, щоб займатися аквабайкінгом в рік потрібно близько 20 тисяч доларів.

«Щоб займатися аквабайкінгом в рік треба витратити щонайменше 20 тис доларів. Тобто це гроші на техніку та її ремонт,  паливо для аквабайку, одяг тощо. В Україні найбільше спортсменів з Києва. Хоча сподіваємося, що скоро наші лави поповнять у тернополяни», - зауважив  Вадим Коровицький.

Нагадаємо, наймолодшій учасниці Чемпіонату Східної Європи з аквабайку – 7 років, а найстаршому – 52. Також, сьогодні тернополяни зможуть безкоштовно осідлати аквабайк. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар