Читайте нас в соціальних мережах

Наймолодшій учасниці Чемпіонату Східної Європи з аквабайку – 7 років, а найстаршому – 52 (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Вівторок, 23 серпня 2016 15:53
На Тернопільському ставі сьогодні розпочався п’ятий ювілейний Чемпіонат Східної Європи з аквабайку. Позмагатися у Файне місто приїхали спортсмени з України, Німеччини, Польщі і Литви. Всього – 32 учасника.

За словами першого віце-президента Української федерації аквабайкінгу Вадима Коровицького, проведення змагань такого рівня у Тернополі вже стало гарною традицією, адже тут для спортсменів створені комфортні умови, і водойма є практично ідеальною для кільцевих гонок та слалому.

«У рамках Чемпіонату, спортсмени спробують себе у кругових гонках, тобто по замкнутому колі з перешкодами, та гонках слалом - це коли спортсмен проїжджає трасу на час.

Окрім чоловіків участь у перегонах на аквабайках братимуть також жінки і, навіть, діти. Наймолодшій  із категорії юних спортсменів – 7,5 років, а найстаршому учаснику 52», - розповів Вадима Коровицького.

Додамо, що 7-річна учасниця чемпіонату приїхала до Тернополя з Києва. Дівчинку звати Саша Коровицька. Це її перші серйозні змагання.

«Я вже давно катаються на аквабайку. У Києва є траса, де я тренуюся і де готувалися до цих змагань. Це перший мій чемпіонат. Свою сили я спробують завтра. Сподіваюся, що погода буде теплішою і мені вдасться перемогти», - розповіла Олександра.

Отож, захоплююче видовище триватиме два дні. 23 серпня – з 12.00 до 18.00 год, а на День незалежності – з 11.00 до 18.00 год.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ