Читайте нас в соціальних мережах

Як відкривали «роддім» на Замковій з міністрами, нардепами, обласними керманичами та лелеками (фоторепортаж)

П'ятниця, 25 березня 2016 15:49
Відремонтований комунальний заклад Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» урочисто відкрили 25 березня.

Участь у заході взяв Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, голова обласної державної адміністрації Степан Барна, голова обласної ради Віктор Овчарук.

Комунальний заклад Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» єдиний в області заклад охорони здоров’я III-го рівня з надання високоспеціалізованої медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям та новонародженим з груп високого акушерського та перинатального ризику, передчасних пологів, що потребують високої інтенсивності лікування на основі використання сучасних перинатальних технологій.

Завершення реконструкції центру дало можливість суттєво підвищити рівень та якість діагностично-лікувальної медичної допомоги ІІІ рівня матерям і новонародженим в області та дозволить знизити показники материнської і дитячої захворюваності та смертності, покращить здоров'я населення області в цілому.

У 2012 році кошторисна вартість об’єкту „Реконструкція існуючих будівель комунального закладу Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» по вул. Замкова, 10 в м. Тернопіль» складала 47247,160 тис. грн.

У 2012 році було передбачено 37523,9 тис. гривень фінансування на реконструкцію і придбання обладнання. На будівельно-монтажні роботи освоєно 15730,72 тис. гривень, на закупівлю медичного обладнання – 11997,48 тис. гривень. Повернуто до державного бюджету 9795,7 тис. гривень.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 серпня 2015 року № 543 «Деякі питання використання у 2015 році державних капітальних вкладень», для завершення реконструкції Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» виділено 25 810,0 тис. грн.

Загальна кошторисна вартість об’єкту складає близько 80 млн. грн., тому прийнято рішення вводити об’єкт в експлуатацію почергово. Попередньо прорахована кошторисна вартість першої черги реконструкції об’єкту «Реконструкція існуючих будівель комунального закладу Тернопільської обласної ради «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр «Мати і дитина» по вул. Замкова, 10 в м. Тернопіль складає 28,1 млн. грн. 

Станом на 01.02.2016 року освоєно коштів на ремонтно-будівельні роботи в сумі 25810,0 тис. гривень.

Породіллям та немовлятам для перебування в закладі створені комфортабельні умови. Закуплено 40 багатофункціональних ліжок, 38 ліжечок для новонароджених, 8 з яких з підігрівом. Відремонтовано три поверхи І корпусу центру, а також підвальне приміщення. Палати розраховані на 1-2 породіллі, в кожній палаті є санвузол, постійна подача гарячої води. Відремонтовані сходові клітки, коридори, хол, три ліфти, приймальне відділення, 32 палати, операційний блок, 27 кабінетів, 36 санвузлів, харчоблок.

Окрім цього, провели електромонтажні роботи, встановили сучасне вентиляційне обладнання, металопластикові та протипожежні двері, сантехніка, бойлери, система оповіщення.

      

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #1 Григорій 25.03.2016, 17:10
Блядь попіарилися всі!!!! А толку ноль!! Хабар на хабарі ,що вмерти ,що народитись ГРОШІ!!!! Достало.!!!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ