Читайте нас в соціальних мережах

Якою буде доля УМПЦ МП в Україні?

Понеділок, 03 квітня 2023 17:50
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відреагував на петицію про подальшого майбутнього УПЦ МП.

 

Відповідь очільника Уряду з'явилася лише 1 квітня, хоч петиція й набрала необхідну кількість голосів ще 15 березня.

Зокрема, він доручив профільним органам опрацювати зміст петиції та поінформувати про результати автора.

«Враховуючи, що порушені у петиції питання мають комплексний характер, Державній службі з етнополітики та свободи совісті доручено опрацювати їх та про результати поінформувати автора петиції та Кабінет Міністрів України», – йдеться у відповіді Шмигаля.

Нагадаємо, авторка петиції Юлія Комінко зазначила, що повністю засуджує напад росії на Україну в 2014 році з подальшою анексією Криму, окупацією частини Луганської та Донецької областей, а також повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року.

Як пише в тексті петиції, віряни "з болем дізнаються про співпрацю окремих священнослужителів та вірян з окупаційною владою". Разом з тим вона просить не забороняти діяльність УПЦ МП.

Як відомо,з кінця листопада правоохоронці проводять обшуки в приміщеннях Української православної церкви Московського патріархату. Під час заходів правоохоронці виявляли пропагандистську літературу, російські нагороди за "звільнення Криму", триколори і символіку псевдореспублік "ЛНР" та "ДНР", російські паспорти, значні суми готівки та навіть зброю.

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії. 27 грудня Конституційний суд України визнав конституційним закон, що зобов'язує УПЦ МП змінити назву у такий спосіб, щоб вона показувала приналежність церкви до Росії, однак церква наразі відмовляється виконувати його.

Коментарі  

-1 #1 Григорій 03.04.2023, 20:46
моя покійна бабця говорила, що добре на цім світі живеться коту і попу. Так воно і є.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ