Читайте нас в соціальних мережах

"Зривали сесії міської ради, погрожували та принижували": у Скалатській громаді скаржаться на свавілля місцевих депутатів

Вівторок, 02 травня 2023 17:42
Депутати Скалатської міської ради, старости та громадськість просять вжити заходів для припинення протиправної поведінки місцевих депутатів від політичної партії «Сила і честь» Анатолія Зіменка та Оксани Дацків.

З таким проханням місцеві депутати та працівники міської ради звернулися до голови Тернопільської ОВА Володимира Труша, голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександра Богомола та голови політичної партії «Сила і Честь» Ігоря Смешка.

Заяву підписали вже близько сотні людей.

На засіданнях сесій Анатолій Зіменко та Оксана Дацків поводяться зухвало, агресивно, зривають сесії та погрожують, зазначено у зверненні.

– Вони є людьми, які намагаються постійно створювати конфлікт, та діють лише у своїх інтересах. Не дають можливості працювати нашій громаді, – розповідає міський голова Скалата Петро Савончак. – Під час розгляду питання Оксана Дацків просить слово, а потім зачіпає всі питання, які вважає за потрібне, навіть якщо це не стосується того, стосовно чого триває обговорення. Наприклад, якщо питання про сферу освіти, вона починає говорити  про медицину, комунальників, тощо.  Ми їй пояснюємо, що це не та тема, але вона продовжує заявляючи, що має право. Тоді в обговорення вступає Анатолій Зіменко і починає кричати, так починається конфліктна ситуація.

Так в 2021 році відбулось 21 пленарне засідання, з них -2 позачергових, 16 - зірвано (через скандали депутати покидали зал засідань), 3- проведено, у 2022 році - 11 пленарних засідань, з них 3- позачергових, 5 - зірвано, 3- проведено. Через погрози та тиск на депутатів з боку Зіменка А. та Дашків О, депутати відмовляються приходити на сесії.

В Facebook, Viber, WhatsАрр від імені депутатів Зіменка та Дацків публікують неправдиву інформацію принизливого характеру про працівників міської ради, депутатів, їх близьких родичів.

Однак наклеп та лайка – не найбільша проблема. Справа дійшла до погроз та навіть побиття у стінах міської ради.

–  Дацків Оксана, Зіменко Анатолій, депутат і батько Оксани Дацків Василь та її рідний брат Дацків Ігор були в мене в кабінеті. Спочатку задавали запитання від приватних до робочих. Вже після завершення робочого дня, коли я хотів вийти з кабінету вони продовжували задавати провокативні запитання, – пригадує Петро Савончак.

Розслідування триває понад два роки з порушенням строків на досудове розслідування, не проведений примусовий привід свідків для одночасного допиту не вручена підозра.

Місцева поліція на скарги та звернення щодо депутатів не реагує.

Однак лише міською радою зухвала та аморальна поведінка депутатів Зіменка та Дацків не обмежилася – жертвами стали й інші мешканці громади, місцеві медики та переселенці.

Зокрема у зверненні йдеться про погрози та приниження збоку згаданих вище депутатів внутрішньопереміщених осіб.

Неодноразово зверталася в поліцію й лікар Скалатського медичного центру через погрози фізичною розправою, приниження, наклепи та переслідування з боку Анатолія Зіменка.

Зараз проходить службове розслідування щодо бездіяльності поліції.

Депутати наголошують, що через аморальну та протиправну поведінку Анатолія Зіменка та Оксани Дацків міська рада Скалата не може працювати належним чином.

Міський голова Скалата зазначає, це не перше звернення складене депутатами міської ради щодо свавілля Анатолія Зіменка та Оксани Дацків.

– Були інші заяви до політичної партії «Сила і честь» з проханням відкликати їх з числа депутатів, бо вони соромлять саму партію і фактично їх вже виключили з партії, бо вони і там чинили незрозумілі речі, які не сподобалися однопартійцям. Однак відповіді на проханням відкликати їх поки не отримали. Крім цього, були поодинокі заяви від наших працівників щодо їхньої поведінки, – каже Петро Савончак. – Очікуємо, що обласна рада прийме наше звернення, а також на те, що поліція зверне увагу. Ця заява - це також і прохання до членів партії «Сила і честь» відкликати їх з числа депутатів. 

IMG 2011

1d7a84e0 deaa 4e5a 83b8 b32fb6c5593b

e514775b 56df 4368 a907 4edbc3809127

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Михайло 13.05.2023, 10:16
Голота є в кожній громаді, але заправляє всім цим балаганом голова громади. Сьогодні ці хапуги прийшли до корита і не можуть поділити те, що не вкрали посадовці РДА і тому цими питаннями потрібно зайнятися правоохоронним органам, а депутат це злочинець в законі і тим більше 70% безграмотні люди.
Скарга

Додати коментар