Читайте нас в соціальних мережах

На території Гусятинської ОТГ виявили 4 факти розорення землі вздовж річок

Неділя, 05 травня 2024 08:31
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
У громаді на Тернопільщині виявили незаконне використання земельних ресурсів.

Як повідомили у Державній екологічній інспекції, під час планової перевірки їх фахівці зафіксували 4 факти розорення землі вздовж річок Гнила та Збруч у селах Трибухівці, Личківці, Вільхівчик та Шидлівці.

Це призвело до порушення вимог природоохоронного законодавства, зокрема, самовільного зайняття земельних ділянок у прибережних захисних смугах. Загальна сума шкоди, завданої довкіллю, становить 9 198 грн.

"Останнім часом в області, як і в багатьох інших регіонах України, набула актуальності проблема розорювання прибережних захисних смуг, які сягають урізу води. Така діяльність несумлінних агровиробників зазвичай призводить до погіршення стану водойм та річок. За результатами перевірки до адміністративної відповідальності притягнуто 4 осіб, яким пред’явлені претензії для добровільного відшкодування збитків", – зазначили в установі.

Крім того, екоінспекція направила на адресу територіальної громади вимогу, якою зобов’язала ТГ привести у відповідність природоохоронний режим земель водного фонду, винести межі водоохоронних зон в натуру, а також вживати заходів щодо запобігання таких порушень шляхом посилення контролю та проведення просвітницької роботи серед громадян.

Читайте також: 19 стихійних сміттєзвалищ виявили екологи на території Гусятинської громади

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ