Читайте нас в соціальних мережах

Голосування за Генплан закінчилося полюбовно: Надал зберіг інтригу і дав час опонентам на роздуми! (фоторепортаж)

Субота, 25 лютого 2017 09:58
Довгоочікувана сесія Тернопільської міської ради, де б депутати мали голосувати за зміни до Генплану, так і закінчилася нічим.

Із запропонованих трьох сотень питань за десять годин робити розглянули трохи більше 20-ти. Зрозуміло, що зупинилися на найбільш болючому проекті щодо змін у Генеральний план міста Тернополя.

Нагадаємо, як заявив міський голова, вчора це за питання і не мали голосувати.

«Ми спілкувалися з депутатським корпусом. Спільно вирішили, що сьогодні не буде виноситися на голосування питання щодо змін до Генплану», - зауважив Сергій Надал.

Чиновник додає, що питання внесли у порядок денний, аби вислухати зауваження жителів міста, активістів а також головного архітектора Тернополя.

Окрім того, чергова сесія міської ради розпочалася із акцій протесту. Перед входом до міської ради зібралось декілька десятків мітингарів. Тернополяни просили чиновників звернути увагу на ряд проблемних питань. Зокрема найчисельнішою є акція підприємців із ринку «Аляска». Люди виступають проти будівництва житлового компклексу на території ринку. Зі слів підприємців, їм пропонують перейти у новозбудований торгівельний комплекс, де ціна за оренду для них занадто дорога.

Також всеукраїнське об’єднання «Автомайдан», рух «Вільні люди» та пересічні тернополяни прийшли сьогодні під стіни Тернопільської міської ради, аби висловити стурбованість земельними питаннями в місті.

Вже у сесійній залі люди протестували проти будівництва торгового комплексу на Львівській,2 і реконструкції котельній на Київській.

Окрім того, міський голова вручив сертифікати на нові квартири отримали 12 бійців, які воювали в АТО.

Депутати Тернопільської міської ради затвердили нового члена виконавчого комітету. Ним став новий начальник міського управління Національної поліції Сергій Гаврилюк. Щоправда, у громадських активістів виникли зауваження його повноваження у цьому органі.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ