Читайте нас в соціальних мережах

Торговий центр чи сквер пам’яті бійців АТО: за що проголосують тернопільські депутати

П'ятниця, 24 лютого 2017 12:12
Днями без відома мешканців прилеглих будинків по вулиці Львівська, 2 почали зрізати дерева. Там планують побудувати торговий центр. Натомість містяни вирішили облаштували на цьому місці сквер пам’яті бійців АТО. Адже у одному із прилеглих будинків жив один з загиблих героїв Зіновій Флекей.

Аби розібратися у ситуації тернополяни прийшли сьогодні на сесію міської ради. Вони вимагають скасувати рішення 2014 року та забрати землю у забудовника.

«Торговий центр хочуть будувати якраз навпроти наших вікон, за 9 метрів від житлового будинку на Львівській, 2. Для цього забудовники планують зрізати 38 дерев. Але біля нас достатньо торгових точок. Саме тому коли почали пиляти дерева ми викликами поліцію, депутатів. Виявляється, по «схемі» землю передали від одного ЖЕКу  до іншого, а тепер її забудовують. Цікаво, що документи зробили в лютому 2014 року, якраз під час кривавих подій в Україні», - розповідають тернополяни.

Мешканці, щоб завадити будівництву, зробити перед будинком сквер пам’яті воїнів  АТО. Тим більше у 2014 році загинув мешканець першого під’їзду, почесний мешканець міста Зіновій Флекей.

«Ми вже поставили там гранітний камінь, плануємо зробити доріжки, лавочки, встановити меморіальну дошку. Нашу ідею підтримують організація ветеранів АТО, афганці. Тому ми просимо підтримки у депутатів та розглянути наш звернення у правовому полі»

Міський голова Сергій Надал доручив розглянути дану пропозицію комісії з питань містобудування та земельній комісії. Мовляв після їхнього висновку депутати на сесії зможуть винести справедливе рішення – чи побудувати на вул. Львівська, 2 торговий центр, чи облаштувати сквер пам’яті бійців АТО.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ