Читайте нас в соціальних мережах

×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 92

Очікуючи президента

Четвер, 02 квітня 2015 17:59
Петро Порошенко у ТНПУ Петро Порошенко у ТНПУ Катола Василь
Знав тільки, що президент повинен бути в облраді о 12.30, а коли у нього заплановано візит до педагогічного мені не було відомо. Прибув туди вже після першої і, побачивши натовп перед корпусом, зрозумів, що нічого не пропустив.

Хоча й тоді було на що подивитися, було що послухати; воно також може бути цікавим, якщо просто спостерігати. Тому далі буде таке (як то пишуть, вибране) -.
Багато люду на доріжці перед університетом і вздовж сходів. Валить сніг. Холодно. Розмови. Сміх. Багато радісних облич.
- Уіхахахахахаха!

Кілька хлопців зі школи, клас 5-6 стали в лінію на сходах, видивлятюься на дорогу.
- О, на тракторі!
- Нє вон на тролейбусі! Хаахаха!
- Хахаха!

Сніг перестає, виглядає сонце. Трохи тепліше. На доріжці під бордюром лежить пес, абсолютно розлаблений і безтурботно спить.

- Бл***, де ж той Пєтя!
Сонце знов за хмарами, вітряно. Несильний сніг. Групами чомусь переходять на доріжку, що посередині між сходами. Видивляються. Хтось вертається назад.

- Подзвониш мені, коли вже буде близько, бо я в "Сільпо", добре?

 - Нє.
- Та я серйозно!

- Добре.
Хлопці зі школи знайшли собі цікаву забаву. Вертаються звідкись двоє.

- Я в нього інтерв"ю брав!
- Покажи!

-О! Диви! 
Зібралися над мобільним. 

- Йдем ше до того п"яного дориватися!

Один малий кривляється, відтворюючи рухи п"яного:

- "Маалі засранці"

- Хахаха!

Ще кілька разів сонце закривають хмари і сипе снігом.

Помітив, що пес перемістився з доріжки на траву біля тої ж доріжки і в такій самій позі так само спить.

- Як перестануть машини їздити, будемо знати, шо їде.

Хлопці зі школи підходять до ондного поважного дядька типу сек"юріті:
- А коли буде Порошенко?

Той жестом на лиці подав мовчазну відповідь, мовляв, не знаю.

Минає більше години. Приїжджає Мерс універсал. Виходять двоє дядьків, один з великим, майже квадратним кейсом. Заходять в корпус. Звідкись приходять круті чуваки з навушниками, починають ходити туди сюди, уважно роздивляючись, когось кличуть, когось посилають, керують людьми. На сходах, що з правого боку народ стає по обох сторонах. Роздають кілька прапорів на лісках, більше маленьких прапорців. Сформували прохід до центральних дверей. Всі чекають. Багато сміху. Діти на газоні біля погруддя В. Гнатюка розмахують віником, граються. Двоє з вівчарками (один у камуфляжі, інший в цивільному) швидко ходять по газонах. Собаки нюхають. Кудись зникають. Незабаром з"являється кілька вуличних псів. Діти бавляться.

- Зараз я подзвоню мамі, скажу, що буду бачити Порошенка. ... Мамо, я зараз буду бачити Порошенка.

Під"їжджає срібна Волга.
- О, я казав, шо на Жигулі... чи то не Жигуль?...

Виходять двоє в камуфляжі, один в балаклаві щось несе в довгім чохлі. (Снайпери, для безпеки). Заходять в корпус. Багато радісних облич. Минає немало часу.

- Завтра буде виправдання на парах, зустрічали президента!

Приїжджає Шкода, з неї виходять якісь ділові люди, заходять всередину. Сек"юріті починають активніше впорядковувати територію, не дозволяють виходити на доріжки, особливо малим, яким особливо хочеться. Попросили стати далі одну групу, розбудили пса. Він пішов спати між туями. Незадовго приїжджає бус з журналістами, швидко виходять, згодом починають знімати, фоткати. Один хлопець в синьому спортивному костюмі виліз на дерево. Халепа. Його помітив один з організаторів, мусить злізти.

...

Світить сонце. На дорозі з"являється чорний Мерседес, за ним чорний Мультиван, за ними білий бус (не зауважив марки). Заїжджають. Перед сходами зупиняються. З Мерседеса виходить президент, Барна, Надал, охорона. Піднятий кулак вгору:

- Слава Україні!

- Героям слава!
Далі фото, автографи, рукостискання, радісні обличчя, вигуки, подяка президента. Зайшов у середину університету. Багато було охочих також зайти, але виступ для тих, у кого є запрошення. 
Люду біля корпусу суттєво поменшало.

А пес тепер нарешті міг спокійно поспати.
 

Автор
Перегляди 1856 разів

Коментарі  

+1 #1 Наташа 12.12.2015, 00:04
Можу порадити вам послухати одне цікаве українське радіо, називається Яскраве радіо, в ньому розглядається багато цікавих тем. Наприклад, там ідуть передачі про тварин – Домашні олюбленці, а також багато цікавого, раджу!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ