Читайте нас в соціальних мережах

Історія з масовими обшуками НАБУ на Тернопільщині привела до місцевого фермера, який захопив землю

П'ятниця, 27 жовтня 2023 17:15
Вчора, 26 жовтня, "Тернополяни" писали про масові обшуки на території Великоберезовицької селищної ради, господарського суду Тернопільщини та місцевого аграрія Ореста Самотяга. 

Загалом було проведено 12 обшуків. 

У господарському суді Тернопільської області спростували інформацію про обшуки у голови суду Володимира Гевка. 

"Господарський суд Тернопільської області спростовує поширену у засобах ЗМІ інформацію про обшуки у голови суду Володимира Гевка та його попередника Сергія Стопника. Поширена інформація не відповідає дійсності. Такі обшуки у зазначених осіб не проводилися", - йдеться у повідомленні суду. 

Натомість, голова Великоберезовицької селищної ради Андрій Галайко прояснив ситуацію з фермером Орестом Самотягою, який, за версією чиновника самовільно захопив землі селища і 15 років безоплатно ними користується

"Історія тягнеться ще з часу, коли один з теперішніх підприємців, який судиться з громадою, був посадовою особою колишнього колгоспу. Після розпаювання цього колгоспу, майнові сертифікати, як того вимагало законодавство, роздали людям, але майно в натурі не вивели. І тоді ця посадова особа колишнього колгоспу, яка створила уже своє підприємство, вирішила цим скористатися, назвавши себе правонаступником колгоспу та самовільно захопивши земельні ділянки під господарськими дворами", - відзначив Андрій Галайко. 

З того часу і тягнеться боротьба між цим горе-підприємцем і владою на місці, яка не дає йому вкрасти ні приміщення, ні землю під ними.

Документів про правонаступництво – немає.

Суди тривають.

Таким чином, незаконно використовується майно вже понад 15 років, за яке громада не отримала у вигляді податків та зборів ні копійки.

"Значний час цей конфлікт перебуває у судах, але без документів підприємець не може нічого довести, оскільки раніше селищна рада, а тепер громада – постійно тримають питання на контролі та надають факти, які не дозволяють вкрасти майно в людей та землю в громади навіть на основі рішення судів", - пояснив Галайко. 


ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #3 Мизхало Піговський 28.10.2023, 12:44
Читаєш і диву дивуєшся наскільки апетиту набрала особа яка в 2016 році підписала РІШЕННЯ № 48 Тернопільської районної ради від 05 січня 2016 року "Про зміну межі населеного пункту с. Підгороднє. Я добре пам"ятаю як порушили регламент ради, а голова земельної комісії Ящик взагалі за таке рішення земельної комісії повинен сидіти в Чорткові, а корупціонер за це сидить в Підгороднянські й сільській раді і дальше рішає, Все це безкарність та спосіб наживи для цього злочинного угруповування яке сиділо при владі та перекочувало в ОТГ. Тому працівники НАБУ повинні підняти все це і дати правову оцінку цьому злочинному угрупуванню яке деребанило та деребанить чужу землю та наживається на ній і подивіться які статки в цих злодюг.
Скарга
0 #2 Правда 28.10.2023, 12:16
Всю землю в с. Березовиця розписали під головуванням Галайка в Тернопільській раді і зараз в ОТГ все вже вкрадено, а апетит росте в процесі і знаючи, що скоро розженуть ці князівства і вони рішили все прибрати яке ще можна прибрати, а може пан ГАЛАЙКО нехай займеться землями цукрового заводу, землями інших підприємств, а тут земля товарного виробництва і людина її обробляє а не продає як інші і ви суки маєте з цього відкати та плюс захмарні заробітні плати, а може це інші особи які поставили ляльку керувати і рішають тому, що багато чого відібрали у простого люду і дальше лізуть тому що безкарність в цій державі..
Скарга
+1 #1 Михайло 28.10.2023, 12:00
Шановний пане Галайко!
А яке собаче відношення Ви шановний маєте до цієї землі і мені здається працівники НАБУ дадуть пояснення і найдуть склад злочину та поставлять крапку, а те, що Ви собі шановні понараховували захмарні заробітні плати із цих податків які платять підприємці і Ви ще їх кошмарите, а також у Вас в головах тільки нажива і Ви шановні вибрані людьми стали рішалами в сто раз гіршими ніж бандити в 90 роках. Все це лайно яке сиділо в Тернопільській раді, Тернопільській РДА це земельні злодії і Вони більше нічого не знають тільки красти, а простим людям пускати пиль в очі які Вони патріоти та чесні. Терноміново перевірити скільки в них і їхніх родин земельних ділянок і все буде ясно. ГАНЬБА!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ