Як повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб, станом на 24 серпня спалах сальмонельозної інфекції ліквідований.
За словами фахівців, причиною отруєння стали курячі яйця сумнівної якості, придбані на ринку в невстановлених продавців та невідомого виробника.
Сприяли спалаху порушення вимог щодо функціонування закладу ресторанного господарства, зокрема: були відсутні технологічні регламенти на приготування страв, дозвільні документи на відкриття закладу, особові медичні книжки у 2-х працівників закладу з 4-х, недотримання температурного режиму у холодильниках та недостатня кількість кухонного посуду.
Мешканців краю просять утриматись від вживання продуктів, які не піддавалися термічній обробці, або реалізуються без використання холодильного обладнання. Також епідеміологи радять не купувати їжу "з рук" у невстановлених для цього місцях.


