Читайте нас в соціальних мережах

Під стінами мерії зібралися учні Української гімназії та їх батьки (відео)

П'ятниця, 28 липня 2023 09:50
Біля Тернопільської міської ради зібралися учні Української гімназії імені Івана Франка та їх батьки. 

У ці хвилини у мерії відбувається засідання сесії, на якому мають розглянути питання щодо скасування рішення про об'єднання гімназії та технічного ліцею в новий заклад освіти – академічний ліцей "Українська гімназія" імені Івана Франка Тернопільської міської ради.

"Ми очікуємо на справедливе, толерантне, мудре і виважене рішення від наших депутатів. Ми неодноразово зустрічалися на комісіях міської ради та управління освіти і просили надати Перспективний план розвитку чи реорганізації закладів середньої освіти. Голова депутатської комісії Ольга Похиляк його не надала, бо його в природі не існує. Вони працюють, його напрацьовують, але його немає.

Тому ми не знаємо в який бік ми рухаємося: де будуть вчитися діти, де будуть 9 класи, де 11-ті, де будуть бомбосховища. Ми очікуємо на рішення хоча б на рік відтермінувати це, щоб ми вивчили ситуацію і матеріально-технічну базу обох закладів, можливість добиратися для дітей в різні корпуси, адже між ними 3,5 кілометри", – сказав представник батьківського комітету Української гімназії у коментарі журналістам "20 хвилин".

Нагадаємо, 9 червня депутати ТМР ради прийняли рішення щодо об'єднання Української гімназії імені Івана Франка та технічного ліцею, а згодом – оголосили конкурс на посаду директора новоствореного освітнього закладу і визначили переможця.

Батьки та школярі гімназії виступили проти реорганізації та не підтримали призначення нового керівника.

Читайте за темою: 

Академічний ліцей «Українська гімназія» імені Івана Франка Тернопільської міської ради отримав нового директора

"Міська рада, як засновник, має відповідне право щодо об'єднання таких закладів", - заступник міністра про Тернопільську гімназію та технічний ліцей

У Тернополі батьки вимагають скасувати рішення сесії про об'єднання Української гімназії та технічного ліцею

Звернулися у МОН: батьки просять залишити на посаді директора Тернопільської гімназії Анатолія Крижанівського

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ