Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі «бізнесмен» робив ухилянтам «білі квитки» (фото)

П'ятниця, 21 квітня 2023 16:00
44-річний тернополянин організував бізнес на чоловіках, які хотіли втекти закордон. За 5500 доларів США він обіцяв вплинути на членів військово-лікарської комісії для оформлення діагнозу, який надає можливість отримати відстрочку від армії за станом здоров’я та безперешкодно покинути державу.

 

Внутрішня безпека поліції викрила тернопільського ділка.

«Зловмисник підшукував осіб в інтернеті та серед особистих знайомих та пропонував їм зробити так званий «білий квиток». Клієнтів він запевняв, що має знайомства та може вплинути на рішення членів військово-лікарської комісії. Тому за 5500 доларів США обіцяв «зробити» медичний висновок про непридатність до військової служби та отримати рекомендацією лікарів: пройти лікувальну терапію в іншій державі. На основі цих документів ухилянти могли на законних підставах виїхати до країн Європейського Союзу», - інформують в ГУНП у Тернопільській області.

Під час отримання грошових коштів зловмисника затримали оперативники внутрішньої безпеки НПУ та Департаменту військової контррозвідки СБУ спільно зі слідчими ГУНП в Тернопільській області. Йому вже оголошено про підозру за ч.2 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. За незаконні оборудки йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває з метою встановлення всіх обставин та притягнення до відповідальності ймовірних спільників фігуранта. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська окружна прокуратура.

64427ccfc4888797171898.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ