Читайте нас в соціальних мережах

У КП "Тернопільводоканал" пояснили замовлення юридичних послуг на 12 млн грн

Вівторок, 04 квітня 2023 19:30
23 березня цього року КП "Тернопільводоканал" уклало договір на надання юридичних послуг з компанією - адвокатське об'єднання "Етерна Ло". 

На майданчику закупівель "Прозоро", у договорі прописано - 11 837 000 грн, які тернопільське комунальне підприємство має заплатити юридичній фірмі за надані послуги. 

Також у договорі йде мова про те, що за ці гроші, адвокати будуть відстоювати інтереси водоканалу за кордоном до кінця року, зокрема, забезпечувати стягнення коштів в Італії та Лівані за вимогою водоканалу до банку-гаранта щодо виплати коштів по безумовній безвідкличній гарантії.

У КП "Тернопільводоканал" пояснили, що сума 11,8 млн грн може бути зменшена. 

"Поширена кількома сайтами інформація не зовсім коректна. 11,837 млн гривень – максимально можлива сума за договором. До неї входять витрати на юридичний супровід всіх інстанцій у Лівані, Італії та в Міжнародному арбітражі UNCITRAL. Наразі КП «Тернопільводоканал» сподівається на досудове врегулювання з компаніями «Еміт Груп, Еркол Мареллі Імпіанті Текнолоджіці Ес.Ер.Ел» та «Ацвангер Ес.Пе.А». У рамках співпраці вони взяли 951959,76 євро авансу та відмовляються його повертати, попри невиконані зобов’язання. Якраз для того, щоб стягнути цю суму й залучили Адвокатське об’єднання «Етерна Ло», - пояснили у КП "Тернопільводоканал". - Отже, обсяги цієї закупівлі, найімовірніше, будуть зменшені. Це буде залежати від реальної потреби, оскільки проєктом договору з юридичною компанією передбачили поетапність надання послуг". 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #1 Правда 05.04.2023, 15:53
Це шок, як і хто підписував контракт і що таке мали поставити цим негодяям тернопільським з Італії та Лівану, а може це бабки хтось перекачав на свої рахунки і потім за 11 мільйонів адвокати тупо повернуть гроші які лежать на рахунку когось із злодюг водоканалу.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ