Читайте нас в соціальних мережах

НМТ 2023: на Тернопільщині випускники складатимуть тестування з двох основних предметів і одного на вибір

Вівторок, 24 січня 2023 19:00
Парламент невдовзі розгляне законопроєкт, який визначає модель проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) у 2023 році, розроблену МОН спільно з освітнім комітетом ВРУ.

Передбачається, що цього року випускники складатимуть тестування з двох основних предметів і одного на вибір в один день, на всі блоки даватимуть 180 хв.

Як зауважила під час брифінгу народна депутатка «Слуги Народу» Юлія Гришина, вступна кампанія-2023 відрізнятиметься тим, що третій іспит обиратимуть самі абітурієнти.

Вступна кампанія-2023: як і де проходитиме тестування

«У нас є досвід минулого року, коли наші абітурієнти складали 3 іспити в один день. Ми це вже пройшли. Ця модель відпрацьована і ми її залишаємо і на цей рік. Два основні іспити і третій іспит буде на вибір абітурієнта», розповіла вона.

Юлія Гришина також зауважила, що модель вступної кампанії-2023, яка по аналогії з минулим роком буде проводитись в умовах війни, має два основні принципи: безпека учасників і загальне збереження принципів ЗНО.

Голова комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак під час брифінгу повідомив, що тривалість тесту – 180 хв. Цей час розрахований на всі три блоки.

Реєстрація на вступ стартуватиме у квітні стартуватиме.

У мешканців окупованих територій буде можливість дистанційного вступу без НМТ.

Окрема категорія, як і минулого року, стосуватиметься закладів військової освіти та спеціальних умов навчання, які вступатимуть за власними правилами прийому.

За аналогією з минулим роком НМТ проводитимуть у тимчасових екзаменаційних центрах – як в Україні, так і закордоном. Загалом мова йде про 32 країни, як і минулого року. Можливо цей список ще розшириться.

Також закордоном використовуватимуть 17 освітніх хабів, які створила Україна, повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ